Четвъртък, 13 Септември 2018 21:20
Полша отбеляза втора победа във Варна
Полша отбеляза втора победа във Варна Снимка: www.fivb.org

Мъжкият национален отбор на Полша продължава победния си път в група „D“ във Варна, от световното първенство по волейбол в България и Италия. "Дружина полска" се наложи категорично над Пуерто Рико с 3:0 (25:14, 25:12, 25:15) във втория си мач от потока, който се игра в Двореца на културата и спорта.

Волейболистите на Витал Хайнен бяха една класа над съперника, като нямаха особено затруднение за успеха. Така поляците записаха втора победа и оглавяват класирането в групата с 6 точки. Представителите на Пуерто Рико са на последното шесто място без успех до момента.

Най-резултатен бе Александър Сливка с 13 точки (3 блокади, 1 ас), 12 добави Матеуш Биениек (2 блокади, 3 аса). За пуерториканците Морис Торес приключи с 8 точки.

Утре, 14 септември Пуерто Рико играе с България от 20:30 ч. б.в., а Полша почива.

PolandsJakubKochanowskiisfirstfortheball

Витал Хайнен, треньор на Полша: „Изиграхме един контролиран мач, използвайки много от състезателите ни. Опитваме да поддържаме високо ниво при всички в хода на първенството. Мисля, че превъзхождахме съперника на сервис. Като цяло това беше един добър мач за нас.’ Атмосферата в залата отново беше невероятна. Благодарим на всички фенове!”

Освалд Антонети, треньор на Пуерто Рико: „Не успяхме да се противопоставим на високото ниво, което зададе полският отбор. Участието на такъв форум е нещо ново за нас и това оказва влияние на играта ни със сигурност. Въпреки това сме тук да се борим и да дадем всичко от себе си.”