Петък, 14 Септември 2018 20:48
Финландия надигра Куба с 3:1 гейма и записа първи успех във Варна
Финландия надигра Куба с 3:1 гейма и записа първи успех във Варна Снимка: www.fivb.org

Финландия записа първи успех в група във Варна, от световното първенство в България и Италия. Скандинавците се наложиха над Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 20:25, 25:16) в двубой, който се игра пред многобройни техни привърженици в зала „Конгресна“.

Трима състезатели на "суоми" завършиха с еднакъв актив от 12 точки за победата - Урпо Сивула (2 аса), Маркус Каурто (5 блокади, 1 ас) и Анти Макинен (1 блокада, 1 ас). За Куба Мигел Суарес се отчете със 17 точки (2 блокади, 1 ас).

След този успех Финландия заема четвъртата позиция с 3 точки (1 успех, 1 поражение), лидер е Полша с 6 точки (2 победи). Куба е пета без успех до момента.

2567

 

Утре, 15 септември, играчите на Томас Самелвуо излизат срещу Полша, а Куба - срещу Иран.

Томас Самелвуо, старши треньор на Финландия: „Публиката беше невероятна! Страхотно е да играеш пред толкова финландски фенове далече от дома. Отборът ни се представи на ниво и резултатът го доказва. Кубинските състезатели са много добре подготвени физически, но ние бяхме достатъчно съсредоточени и постигнахме тактическите си цели.”

Никлас Кофини, старши треньор на Куба: „Дадохме най-доброто от себе си, борихме се, дори спечелихме гейм. Предполагам, че опитът ни не е достатъчен, за да поддържаме високото ниво през целия мач. Сега е време за анализи и подготовка за следващата ни среща с един от фаворитите в групата – Иран.”