Петък, 21 Септември 2018 22:25
България повали Иран и запазва шансове за финали!

Мъжкият ни национален отбор запазва всички шансове за участие във финалната шестица на световното първенство по волейбол в България и Италия! Родните представители повалиха Иран с 3:0 (25:20, 28:26, 26:24 ) в първия си мач от група G, който се игра в столичната зала „Арена Армеец“. Така „лъвовете“ стартираха с успех във втората фаза и записаха четвърта победа в шампионата, като имат актив от 12 точки.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния състав: Георги Сеганов, Светослав Гоцев, Николай Николов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Теди Салпаров (Мирослав Градинаров, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров).

 

GalleryPic 4

Националите ни отбелязаха страхотно начало, като сервисът заработи и тимът ни поведе с 11:4. Волейболистите ни продължиха да диктуват темпото до края на гейма и го спечелиха. Изключителен характер показаха нашите момчета във втората част, когато след слабости в посрещане изоставаха с разлика, но успяха да се съвземат и да изравнят играта. В решителните моменти, с подкрепата на публиката и със страхотна мотивация, обърнаха съперника от 22:24, за да спечелят гейма с 28:26! В третата част националите ни задържаха нивото, отново наложиха волята си във важните минути и спечелиха гейма, а с това изковаха и чиста победа над Иран.

GalleryPic 2

 Топреализатор бе Тодор Скримов с 18 точки (7 аса), 17 добави Валентин Братоев (1 блокада, 1 ас). За азиатците трима състезатели записаха актив от по 12 точки - Милад Ебадипур, Амир Гафур и Мортеза Шарифи.

 

Утре, 22 септември България се изправя срещу САЩ от 20:40 ч, Преди това, от 17:00 ч. е срещата Иран - Канада.