Вторник, 23 Септември 2014 23:37
(0 гласа)
България със загуба от олимпийските шампионки на старта на Световното
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол за жени стартира участието си на Световното първенство със загуба от Олимпийските шампионки от Бразилия. Селесао пречупи България при чиста победа от 3- 0 гейма, а ключов елемен за отличното представяне на момичетата на Зе Роберто беше перфектната игра в защита.

Първи гейм: по време на първото техническо прекъсване олимпийските шампионки водеха с 8:4 след отлична игра в защита.  При 14:8 Кузюткин поиска тайм аут, но въпреки това второто техническо прекъсване беше 16:10. При 19:14 в игра се появиха Елена Колева и Диана Ненова, но бразилките запазиха преднината си. Въпреки това на моменти Лъвиците изглеждаха разконцентрирани и направиха няколко непредизвикани грешки и загубиха гейма при 19:25.

Втори гейм: Българският отбор поведе в началото с 3:0,но Бразилия бързо намери своя ритъм и поведе с 6:4, а след това и техническото прекъсване беше в тяхна полза (8:6). Лъвиците направиха серия от три точки, след като сервисът на Христина Русева затрудни бразилките. В следващите минути зрителите в Пала Триесте станаха свидетели на качествен волейбол, а българките демонстрираха добра защита. Въпреки това Селесао продължи с отличните изяви в защита и второто техническо прекъсване беше 16:13 за тях. Нашите момичета обаче се върнаха в гейма при 18:18. Добър тактически сервис на Страшимира Филипова затрудни бразилките, а от ситуацията най-доволни бяха волейболните феновете, тъй като видяха страхотни разигравания и постоянно догонване в резултата. Въпреки желанието за добър изход в гейма, силите на българките не достигнаха и те загубиха и тази част при 22:25.

Трети гейм: нищо различно не се случи в първите минути на тази част и бразилките поведоха с 8:3. Селесао дори увеличи разликата при второто техническо прекъсване  водеше с  16:10. Селесао запази преднината си и затвори гейма при 25:16, а с това и заслужи чистата победа с 3-0 гейма.  

В останалите двубои от деня в Група Б Сърбия победи с 3-1 Турция, а Канада сломи Камерун при същия резултат. 

Прочетена 472 пъти