Четвъртък, 15 Ноември 2018 15:35
Иван Петков се надява на победи в шампионската лига
Иван Петков се надява на победи в шампионската лига Снимка: Пресклуб България
"Надявам се участието на Марица в Шампионската лига през настоящия сезон да донесе необходимите позитиви, а ние да направим още една крачка в развитието си." Това заяви заяви старши треньорът на българския първенец при жените Иван Петков преди старта в най-престижния европейски турнир. Волейболистките на Марица са в група А от надпреварата, като съперници са им още Вакифбанк (Истанбул), Безие (Франция) и Алианц (Щутгарт). В първия си мач пловдивчанки гостуват на френския Безие на 20 ноември.
 
"Влизаме с много надежди. Нормално е да има преливане на състезателки, не ни се случва за първи път. Искаме да се изкачим едно стъпало нагоре в нашето развитие. Надявам се да постигнем поне една победа в груповата фаза. Също така да играем със самочувствие, а състезателките да разкрият потенциала си. Трябва да изградим имидж на постоянно присъствие в тези турнири", заяви Иван Петков. 
 
"Играли сме само с Вакъфбанк, доста съм ги следил. В другите два отбора се разчита основно на чужденки. Те са на едно средно европейско ниво, но са доста далеч от Вакъфбанк. Гледал съм по един мач на Безие и на Щутгарт", каза още селекционерът на българския първенец.
 
thumbnail Volley-Mariza- 15.11 2
 
Петков говори и за конкуренцията във вътрешното първенство.
 
"Имаме информация за Славия и Берое. За другите отбори все още нямам никакви наблюдения. Славия се подсили с доста сериозни попълнения. Берое, както и Левски, също участват в европейските турнири. Имат шансове да елиминират отбори. Дано съперниците ни в България са по-добри, това ще ни помогне за по-силно представяне в Шампионската лига. Първенството ни от година на година става все по-добро. Някои от състезателките ни влизат по-трудно в ритъм, имахме нормални проблеми за една подготовка, но като цяло не сме далеч от средното европейско ниво", добави Иван Петков.