Петък, 11 Януари 2019 17:34
Нефтохимик започна с успех защитата на трофея за Купата на България
Нефтохимик започна с успех защитата на трофея за Купата на България

Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас) продължава на полуфинали в турнира за Купата на България при мъжете. Шампионите надиграха ЦСКА с 3:2 (17:25, 25:22, 25:21, 25:27, 15:11) в изключително зрелищен двубой, от 1/4-финалите на надпреварата, който се игра в зала "Васил Левски" в Пазарджик.

По този начин Нефтохимик, който е актуалният носител на Купата продължава защитата на трофея. В събота, 12 януари, волейболистите на Найден Найденов се изправят срещу Добруджа в спор за място на финала, а полуфиналният двубой е от 15:30 ч.

В състава на "армейците" изненади нямаше. За Нефтохимик не игра националът Теодор Тодоров заради травма. Двубоят предложи много емоции и равностойност, като след размяна на геймове достигна до пета решителна част. В тайбрека интригата продължи, като играта беше точка за точка до равенството 8:8. В този момент Нефтохимик взе аванс от 11:9 след ас на Георги Петров, а малко по-късно поведе с 12:9. Това бе достатъчно, бургазлии пречупиха съперника зи се поздравиха с крайния успех.

ЦСКА: Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов, Тодор Костов, Венцислав Георгиев, Владимир Станков, Симеон Александров и Мартин Божилов – либеро.

Треньор: Александър Попов

Нефтохимик: Георги Братоев, Ален Джорджевич, Илия Петков, Николай Учиков, Георги Петров, Николай Къртев и Теодор Салпаров – либеро;

Треньор: Найден Найденов