Петък, 22 Март 2019 12:09
Вицепрезидентът на БФВ Илия Динков награди волейболистите на Виктория Волей
Вицепрезидентът на БФВ Илия Динков награди волейболистите на Виктория Волей Снимка: Виктория Волей
Състезателите на Виктория Волей (Пловдив) бяха наградени с бронзовите медали, които тимът спечели през настоящия сезон в мъжката Висша лига по волейбол.
 
Това се случи в зала „Колодрума“ в Пловдив, непосредствено преди плейофния мач от женското първенство между Марица и Раковски, в който шампионките победиха димитровградчанки с 3:0 гейма и поведоха в полуфиналната серия с 1:0 победи. От името на БФВолейбол медалите връчи членът на Управителния съвет на федерацията и президент на ВК Марица Илия Динков.
 
1a1c7a0ba8794f499343f3710b15a9ab XL
 
Виктория Волей приключи един успешнен сезон (10 победи и 4 загуби), като пловдивчани заслужиха трети медал за последните си 4 участия в шампионата на Висшата лига. „Викторианци“ дори бяха близо до сензация в турнира за Купата на България, след като отпаднаха драматично с 2:3 гейма от водача в Суперлигата през редовния сезон  и бъдещ носител на трофея – Хебър (Пазарджик).
 
IMG 3786
 
Освен това пловдивският тим е най-младият в професионалния волейбол и единственият, който разчита изцяло на състезатели от собствената си школа.