Понеделник, 22 Април 2019 23:18
Николай Желязков: Бях убеден, че Нефтохимик има огромен потенциал

Старши- треньорът на Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков коментира след домакинската победа над Хебър с 3:0 гейма и спечелването на шампионската титла в Суперлигата, че е бил убеден, че този състав има огромен потенциал.

"За мен бе важно отборът да спечели. Моята статистика няма никакво значение. Щастлив съм, че момчетата спечелиха титлата. Те вложиха голям труд.С мятам, че единствената формула е работа, много себеотдаденост от всички. Имахме единомислие в целия процес,. Това бе един от основните фактори да вървим напред“.

„Бях убеден, че този отбор има огромен потенциал и вярвах, че ако работим, този тим ще постигне резултати. Лесно е да се говори, след като сме спечелили, но каквото и да бе станало, ние наистина положихме доста усилия и на мен това ми даваше увереност. Аз съм работил с повечето от опитните волейболисти, с младите също. Познавах добре характерите и възможностите на момчетата, а това ми помогна много“.

„При всички положения опитът помага, но смятам, че колкото и нескромно да звучи бяхме се подготвили по-добре от тима на Хебър Пазарджик. Успяхме да неутрализираме основните ключови моменти в играта на Хебър“.

„Декларирал съм пред ръководството, че ако отборът има нужда от мен, бих останал. Чувствам се добре в Бургас и клуба. Предстоят обаче разговори. Сега не мога да кажа нищо“, каза още треньорът.

„Не знаем какво ще стане. Бургас заслужава този отбор. Дано догодина е готова новата зала. Този отбор, както каза господин Везенков, трябва да има цели Шампионска лига и да търси още по-голямо развитие и в Европа. Дано проектът остане, защото българският волейбол има нужда от такива“, завърши Желязков.