Понеделник, 20 Май 2019 16:55
Треньорите на САЩ, Белгия и Япония очаровани от България и Русе
Снимка: Костадин Андонов

Заредени сме с оптимизъм и надежди за първото си участие във Волейболната лига на нациите, заяви селекционерът на „лъвиците“ Иван Петков преди старта и мача с Япония

          Треньорите на отборите, които ще участват в първия кръг от Волейболната лига на нациите при жените в Русе се изказаха изключително ласкаво за организацията и гостоприемството, което им оказват Българската федерация по волейбол и Община Русе. Турнирът с участието на България, Япония, САЩ и Белгия е от 21 до 23 май в „Монбат Арена”.

„Много се радваме да сме в Русе и искам специално да благодаря на Българската федерация и местния организационен комитет за страхотния хотел, в който сме настанени и за невероятната зала. Разбрахме, че ни чака и великолепно време, така че нямаме търпение да започнем участието си в турнира”, каза селекционерът на САЩ Карч Кирали.

 

KBON0285

Белгийският му колега Герт Ванде Брук заяви, че напълно подкрепя думите на Кирали относно условията, които са предложени на отборите.

„Всичко е страхотно и благодаря за добрата организация до момента. Моят отбор има две ясни цели за това лято – да остане в Лигата на нациите и да направи добро Европейско първенство. Тези цели са много амбициозни, но ние работихме здраво и аз мисля, че сме готови за утрешния старт”, каза Ванде Брук.

Белгия, заедно с Доминиканската република и Полша са конкуренти на България за оставане в турнира и през следващата година.

 

KBON0313

 

„За оставане в Лигата ще се борят четири много силни отбора – Белгия, България, Доминиканската република и Полша. През миналата година беше малко по-лесно, защото Аржентина не играеше с най-добрите си състезателки. Сега имам информация, че Доминиканската република ще играе с първия си състав, а те са много силни. България и Полша стартират нови проекти, но отборите им са изключително амбицирани да побеждават и да се докажат. През първите седмици ще бъде трудно, защото трябва да се настроим за това високо ниво на игра. Ще направим всичко възможно, за да останем във Волейболната лига на нациите, но знаем, че ще е изключително трудно”, каза Герт Ванде Брук.

Първият мач на България е на 21 май от 20:30 часа срещу Япония.

„Трудно се играе срещу отбор-домакин. Ние ще се подготвим добре за този мач, за да защитим името на японската школа” , заяви треньорката на Япония Куми Накада и допълни, че очаква с нетърпение първата седмица от Волейболната лига на нациите в България.

„Остава една година до Олимпийските игри в Токио и предполагам, че те са цел за всеки отбор. Нашата задача също е да бъдем готови за там. А част от подготовката ни е именно Лигата на нациите. Надявам се, че сме готови на сто процента за участието си в този турнир”.

Треньорът на България Иван Петков подчерта доброто отношение, което отборът получава от всички в Русе и изрази надежда, че феновете отново ще напълнят „Монбат Арена”, както на Световното Гран при преди 2 години.

„За нас това е дебютно участие във Волейболната лига на нациите, което очакваме с голямо нетърпение. Благодаря на русенската общественост за гостоприемството към нас и нашите опоненти. Подготовката както за нас, така и за другите отбори, тепърва започва. Надяваме се да се представим по най-добрия начин, което да ни даде възможност да изградим добър отбор, каквато е основната ни цел в Лигата. Заредени сме с оптимизъм и надежди за първото си участие в турнира. Ще дадем всичко от нас да не разочароваме феновете”, заяви Иван Петков.

„Всеки от съперниците ни разполага със своите достойнства и мотивация за победи. Ние имаме практика да се концентрираме върху следващия си съперник, тоест в момента мислим само за срещата с Япония. Наблюдаваме сме детайлно качествата на този силен съперник, но не смятам да разкривам стратегията ни за двубоя. Единственото, което се надявам, е да бъдем, дори с малко, но по-добри от съперника и да постигнем победа, каквато е целта ни“, дабави Иван Петков.

Билети за турнира можете да закупите онлайн на ticketportal.bg, в партньорската мрежа и на касата на "Монбат Арена Русе". Пропуските са на напълно достъпни цени. Дневните билети (за два мача) започват от 10 лева, като има и опция за пакетен билет за трите дни (общо шест мача) на цена от 25 лева.

 

Програма на срещите в Русе:

 

21 май, 2019

17:00 ч: Белгия - САЩ

20:30 ч: България - Япония

 

22 май, 2019

17:00 ч: Япония - САЩ

20:30 ч: България - Белгия

 

23 май, 2019

17:00 ч: Белгия - Япония

20:30 ч: България - САЩ