Петък, 07 Юни 2019 16:49
България загуби от Китай с 0:3 във Волейболната лига на нациите
България загуби от Китай с 0:3 във Волейболната лига на нациите Снимка: fivb.com

Мъжкият национален отбор на България допусна трета поредна загуба във Волейболната лига на нациите. Родните представители не успяха да се противопоставят на домакините от Китай и загубиха с 0:3 (24:26, 20:25, 17:25) в първата си среща от група 5, на турнира в град Нингбо. Успехът бе първи за Китай в световната надпревара.

Състезателите на Силвано Пранди пътуваха близо 55 часа от Аржентина до Китай преди двубоя, като убийствения и тежък път даде своето отражение за негативния развой на мача.

Старши-треньорът Силвано Пранди заложи на следния стартов състав: Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Николай Учиков, Красимир Георгиев, Валентин Братоев, Георги Братоев, Мартин Иванов - либеро.

Селекционерът гласува доверие за първи път като титуляр на либерото Мартин Иванов.

Българските волейболисти имаха всички шансове да спечелят първия гейм и да започнат с предимство в мача. Нашите стигнаха до геймбол при 24:23, но не успяха да го оползотворят. Домакините се възползваха от пропиления шанс и показаха характер, като се наложиха с 26:24 и поведоха с 1:0 гейма. До края на срещата волейболистите ни не спяха да покажат възможностите си. Китайците диктуваха развоя, като спечелиха следващите две части и записаха чиста победа.

С най-голям точков актив за родния тим бе Светослав Гоцев с 9 точки (1 ас, 5 блокади), 8 добави Тодор Скримов (1 ас). Реализатор за Китай бе Чуан Джианг с 16 точки (2 блокади).

Утре (8 юни) българските волейболисти срещат Полша от 11:00 часа българско време. Домакините от Китай се изправят срещу Франция от 14:30 ч.