Понеделник, 10 Юни 2019 09:16
Националът Розалин Пенчев заяви, че има удовлетворение след победата над Франция в Лигата на нациите
Националът Розалин Пенчев заяви, че има удовлетворение след победата над Франция в Лигата на нациите Снимка: fivb.com

Изигралият страхотен мач за победата на България над Франция с 3:2 гейма Розалин Пенчев разказа, че в отбора ни цари настроение преди домакинските мачове във Волейболната лига на нациите и удовлетворение от играта, показания характер и заслужения ценен успех над непобедения преди това френски отбор.

"След победата над Франция видях в очите на момчетата, че всички бяхме удовлетворени - че записахме победа над силен отбор, че напълно заслужено не си тръгвахме с празни ръце. Постигнахме добър резултат срещу Франция. Благодарение и на това, че Силвано Пранди използва още смени. По-младите момчета в началото изпитваха по-голямо напрежение, но в течение на мача се успокоиха и се забавляваха, което беше важно и хубаво да се види. Когато на терена има само млади момчета, отборът играе на гребена на вълната. Младите наистина горят и затова тези мачове от Волейболната лига на нациите са много важни - дават и шанс, и опит, и полезни уроци, и много емоции. Това е главното", заяви Розалин Пенчев след последния мач на "лъвовете" от втората седмица на турнира в китайския град Нингбо и преди селекцията на Силвано Пранди да тръгне към любимата си дестинация - България.

Розалин изрази надежда, че след предстоящите мачове в Двореца на културата и спорта във Варна срещу Австралия, Япония и Италия от 14 до 16 юни в очите на българските волейболисти отново ще се вижда удовлетвореност, което значи и радост за българските фенове.

"Тежкият път със сигурност оказа влияние върху играта ни на старта на мачовете в Китай, но с всеки изминал мач показваме повече достойнства и е хубаво, че се преборихме за успеха над Франция. Вярвам, че феновете ще са в залата за предстоящите ни мачове във Варна и, както винаги тук - заедно ще изживеем незабравими емоции и ще имаме още поводи за радост", добави Розалин Пенчев.

"Няма значение с какъв отбор играе Франция. Те си имат система и разликата между отделните състезатели не е голяма. А и повечето от основните им играчи бяха в Нингбо, само малка част от звездите им ги нямаше. Допреди мача с нас те имаха само победи и дори не бяха стигали до тайбрек, което е поредно доказателство за класата на състава им. Започнаха много силно и срещу нас. В защита бяха на много сериозно ниво - трудно се противодейства на отбор, който не ти позволява да сложиш топката на земята. Това те кара да биеш силен сервис, при който и процентът на риск е по-голям", анализира Розалин Пенчев, който завърши срещата като топреализатор с 18 точки (3 блока).

"За мен най-важен е самият факт, че играя. Бях спокоен. Аз не обръщам внимание на резултата, не играя за резултат. Важното за мен е мачът да продължи колкото може по-дълго", каза още той за водещия фактор - насладата от самата игра.