Сряда, 12 Юни 2019 08:41
Иван Петков: Липсва ни опит и самочувствие срещу силни съперници

България отстъпи на Италия с 0:3 гейма, в първия си мач от група 13, в четвъртата седмица на Волейболната лига на нациите и отбеляза десета загуба в световната надпревара. Селекционерът Иван Петков зяви, че липсата на опит и самочувствие е в основата на тези негативни резултати, но едно е ясно - трябва да продължи да се работи.

В този мач, ако бяхме намалили индивидуалните грешки във важните моменти, можеше и да си помислим за нещо. Но се видя, че сме още доста зелени. Защото такива грешки в средата на гейма или в не толкова напрегнати моменти не ги допускаме. За мен това е все още липса на опит и самочувствие срещу силните противници. Според мен има израстване в отбора и трябва да се играе срещу най-добрите, за да може наистина да си анализираме играта. Може би всички ще съжаляваме, че следващия сезон няма да бъдем в този турнир, но това е действителността на този етап. Едно е ясно – трябва да продължим да работим.

Разпределителката Петя Баракова заяви, че на периоди тимът ни е бил близо до италианките, но в тези моменти не е достигнал характер.

Можеше да се представим и по-добре в този мач, но те надделяха над нас. Все пак са много добър отбор, по-обиграни са, а и да не забравяме, че са втори на световното първенство в Япония. Надиграха ни видимо. Във всички отбори има натрупана умора, но се надявам следващите два мача тук да бъдат в наша полза. Да, на периоди бяхме много близо до италианките, но може би точно в тези моменти не ни достига характер. Много искахме да продължим в този турнир, но както се видя - не постигнахме очакваното представяне. Не мога да кажа, че нашето ниво не е за този турнир, но ни трябва още обиграване. Наистина съжаляваме, че догодина няма да сме в лигата, защото нивото тук е друго. Но ние ще се върнем.