Понеделник, 08 Юли 2019 00:45
Селекционерът Мартин Стоев заявява, че отборът играе все по силно с всеки изминал ден
Селекционерът Мартин Стоев заявява, че отборът играе все по силно с всеки изминал ден Снимка: Костадин Андонов

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години, воден от Мартин Стоев, спечели титлата на Балканиадата в София, след като на финала надигра категорично Гърция с 3:0 гейма. Селекционерът Мартин Стоев изрази задоволство от постигнатите резултати, като заяви, че има голямо израстване в момчетата.

„Доволен от представянето ни и от спечелената титла. Отборът със всеки изминал ден играе все по-силно. Само за 20 дни подготовка момчетата отново показаха своя потенциал и постигнахме втора поредна титла на балкански форум, след златото от 2018 година. Спечелихме за самочувствие, престиж, но и категорично мога да кажа, че напредваме все повече.

„Само след няколко дни е Европейското първенство, отново в София. Тези мачове бяха страхотна подготовка за шампионата. Да, ние показахме, че сме най-добрият отбор на балканите, но сега трябва да си сверим часовника и на континентално ниво. Със сигурност има много силни отбори в Европа. Ще се борим първо да влезем в четворката, а след това ще се борим и за медали. Целта ни е отличие на Европейското първенство.“