Сряда, 17 Юли 2019 10:41
Волейболистките на България продължават с контролите по време на подготовката си за олимпийската квалификация
Волейболистките на България продължават с контролите по време на подготовката си за олимпийската квалификация Снимка: fivb.com

Женският национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков, ще изиграе като гост две приятелски срещи с Хърватска. Контролите са на 20 и 21 юли (събота и неделя) в град Осиек. Първата проверка е от 20:00 ч (б.в), вторият мач, в неделя, е насрочен от 18:00 ч (б.в).

Тимът ни заминава за Хърватска на 19 юли, като групата е от 14 състезателки.

 

Разпределителки:

Лора Китипова

Петя Баракова

Посрещачи:

Елица Василева

Мария Каракашева

Гергана Димитрова

Мирослава Паскова

Елена Бечева

Диагонали:

Силвана Чаушева

Симона Димитрова

Централни блокировачи:

Нася Димитрова

Мира Тодорова

Мария Кривошийска

Либера:

Жана Тодорова

Кристиана Петрова

Проверките са част от подготовката на волейболистките ни за предстоящата олимпийска квалификация в САЩ. Турнирът е от 2 до 4 август в Шревепорт. Съперници на България са домакините от САЩ , Аржентина и Казахстан. Само първенецът печели квота за Игрите в Токио 2020. Вторият от класирането получава възможност за континентална квалификация в началото на следващата година.

Преди дни волейболистките ни изиграха две контроли с Азербайджан в Пловдив, като двата тима отбелязаха равенство. В първия мач България победи съперника с 3:1 гейма. Във втората среща Азербайджан се наложи със същия резултат 3:1 гейма.