Четвъртък, 18 Юли 2019 16:57
Волейболистите под 19 години заминаха за участие в младежкия олимпийски фестивал в Баку
Волейболистите под 19 години заминаха за участие в младежкия олимпийски фестивал в Баку

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 19 години, който е воден от треньора Пламен Христов, замина за Азербайджан, където ще вземе участие в младежкия олимпийски фестивал. Турнирът е от 22 до 27 юли в Баку.

 

Състав на България U19 за Баку:

 

Желязко Апостолов – Левски София

Милослав Димитров – Левски София

Симеон Добрев – Дунав (Русе)

Божидар Георгиев - ЦСКА

Андрей Христов - ЦСКА

Денис Карягин – Нефтохимик 2010 (Бургас)

Петър Петров – Арда (Кърджали)

Любослав Телкийски – Виктория Волей (Пловдив)

Самуил Вълчинов – Левски София

Теодор Йорданов – Добруджа 07 (Добрич)

Николай Захариев - Славия

Руси Желев – Берое 2016 (Стара Загора)

На олимпийския фестивал в Баку участват осем отбора от Стария континент. Съставите са разделени в две групи по четири тима, като играят всеки срещу всеки в своя поток. България попадна в по-тежката група, като съперници на националите ни са вицешампионът от Европейското 2018 – Чехия, бронзовият медалист – Италия и завършилия на седмо място тим на Белгия. В другата група са съставите на домакините от Азербайджан, Русия, Германия и Беларус.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победени за бронзовите отличия. Заелите трето място в групите излизат за пета позиция в таблицата, а четвъртите в груповата фаза спорят за седмо място в крайното класиране.

През изминалата година младите ни волейболисти завършиха на шесто място на Европейското първенство 2019 в Унгария и Словакия. Целта, поставена от БФВолейбол пред тима сега е надграждане и класиране до пето място на фестивала в Баку.