Петък, 26 Юли 2019 09:45
България отстъпи във втората контрола със Сърбия
България отстъпи във втората контрола със Сърбия Снимка: volleyball.bg

Мъжкият национален тим загуби втората приятелска среща със Сърбия в Белград. След успеха с 3:2 днес нашите отстъпиха с 2:3 в петте гейма, които изиграха двата състава. Този път старши треньорът Силвано Пранди заложи на по-различен стартов състав и като титуляри започнаха Добромир Димитров, Тодор Скримов, Мартин Атанасов и Теодор Тодоров. Докрая на срещата в игра се появиха почти всички състезатели.

Най-резултатен бе Скримов, който записа 20 точки. Много добре се представи и Атанасов, завършил със 17 (6 аса). Капитанът Виктор Йосифов пък постигна 100% успеваемост в атака (9 от 9 опита). Към тях центърът добави 2 аса и 2 блокади.
 

Котролите са част от подготовката на "лъвовете" за олимпийската квалифиция във Варна (9-11 август). Билетите за турнира вече са продажба, като можете да ги закупите онлайн на ticketportal.bgпартньорската мрежа и на касите на Двореца на културата и спорта.

Националите се прибират в София и директно пътуват за Самоков, където продължава подготвителният лагер за олимпийската квалификация.

67093722 726