Четвъртък, 01 Август 2019 15:25
Разширено заседание на УС на БФВ

По предложение на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров Управителният съвет на БФВ проведе разширено заседание с участието на емблематични фигури от българския волейбол, сред които бившите капитани на мъжкия национален отбор на България Владимир Николов и Николай Иванов, както и треньора на "Хебър" (Пазарджик) Атанас Петров.

Участниците в разширеното заседание коментираха досегашното представяне на националните отбори на България и предстоящите важни събития - олимпийските квалификации за мъже и жени, европейските първенства за мъже и жени, както и двете световни първенства, на които се класираха и ще участват отборите ни за юноши до 19 г. и за девойки до 18 г.

Беше отличена работата и постиженията на много талантливото поколение, водено от Мартин Стоев, спечелило сребърни медали на европейското първенство за юноши до 17 г. и завоювало титлата на Балканското първенство.

Присъстващите отчетоха, че предстоящата олимпийска квалификация на мъжкия национален отбор е много тежка, но се обединиха около мнението, че България има качества да се пребори със съперниците си във Варна - Египет, Пуерто Рико и олимпийския шампион Бразилия. Но в дните до мачовете трябва спокойствие и консолидация, за да се противопоставим на силните опоненти, в това число и на един от най-силните отбори в света.

Женският национален отбор вече е в САЩ - бяха положени максимални усилия за подготовка за тежките мачове от олимпийската квалификация срещу САЩ, Аржентина и Казахстан.

Пожелаваме успех на българските национални отбори!