Петък, 27 Септември 2019 16:36
Зала "Омниспорт" в холандския град Апелдоорн ще приеме двубоите от последната олимпийска континентална квалификация при жените
Зала "Омниспорт" в холандския град Апелдоорн ще приеме двубоите от последната олимпийска континентална квалификация при жените Снимка: cev.lu

Холандия ще бъде домакин на континенталната олимпийска квалификация по волейбол при жените, която ще се проведе в началото на януари, съобщи официално Европейската конфедерация - ЦЕВ. Турнирът ще бъде от 7 до 12 януари в град Апелдоорн, а двубоите ще се играят в емблематичната зала „Омниспорт“, която прие и мачовете от европейското първенство по волейбол за мъже 2019.

Участие в турнира ще вземат осемте най-добри отбора от ранлистата на ЦЕВ, които все още не са се класирали за олимпиадата, съответно  – Холандия (3 място в ранглистата), Турция (4), Германия (6), България (7), Полша (8) ), Белгия (9), Хърватия (10) и Азербайджан (11).

Отборите на Италия, Русия и Сърбия взеха квоти олимпиадата в Токио 2020 по-рано това лято.

Осемте тима ще бъдат разделени на две групи по четири отбора - ще се играе всеки срещу всеки, след което следват полуфинали на кръст и „голям финал“, победителят в който ще се класира на олимпийските игри в японската столица догодина.