Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:05
Новият носител на Суперкупата на България ще стане ясен на 11 октомври в столичната зала "Христо Ботев"
Новият носител на Суперкупата на България ще стане ясен на 11 октомври в столичната зала "Христо Ботев" Снимка: volleyball.bg

Кой ще бъде първият български волейболист, който ще спечели зелен картон? Отговорът може да стане ясен още утре, 11 октомври (петък), когато е двубоят от Суперкупата на България. Супер сблъсъкът, с който се открива първенството в Суперлигата при мъжете, противопоставя шампионът Нефтохимик 2010 (Бургас) и носителят на Купата Хебър (Пазарджик). Двубоят е от 18:30 часа в столичната зала „Христо Ботев“ и ще бъде предаван пряко в каналите на Нова Броудкастинг груп.

За първи път в родното първенство Национална волейболна лига въвежда тъй наречения зелен картон. Той ще се дава на определен волейболист за феърплей, като нововъведението ще доведе до нови положителни моменти в изявата на играчите по време на срещите.

„Искаме да дадем повече стимул на коректното отношение между самите състезатели. Защото добрият пример е заразителен и за волейболистите, и за самите фенове на играта“, коментират за официалния сайт на БФВолейбол от НВЛ.

Друга новост в българския шампионат е въвеждането само на една техническа почивка по време на геймове, като прекъсването ще бъде на 12-а точка. Така двубоите ще станат още по-динамични и интересни, каквато е и основната цел на Националната волейболна лига.

Кой ще спечели Суперкупата и как ще се развие този интересен мач ще разберем в утрешния ден, но едно е ясно шоуто е гарантирано, след като спорът за Трофея противопоставя два от най-класните отбори в Суперлигата на България. Припомняме, че БФВ пусна билети по 5 лева за Суперкупата, като се очакват пълни трибуни в зала „Христо Ботев“.