Вторник, 15 Октомври 2019 14:25
Нефтохимик приема ЦСКА в първия кръг на Суперлигата
Нефтохимик приема ЦСКА в първия кръг на Суперлигата Снимка:архив
Броени дни остават до старта на първенството по волейбол в Суперлигата на България при мъжете. Срещите от първия кръг ще се изиграят на 18 и 19 октомври (петък и събота), като още от началото предстоят много емоции и вълнуващи битки.
 
И през настоящия сезон най-интересните мачове от елита ще бъдат предавани пряко в каналите на Нова Броудкастинг груп. А ето и първите три телевизионни срещи:
 
Първият двубой, който феновете ще могат да наблюдават на живо, е срещата между волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) и ЦСКА. Двубоят е на 18 октомври от 18:30 часа в бургаската зала "Младост" и ще бъде предаван по Diema Sport 2. Мачът ще противопостави шампиона на България и втория от редовния сезон през изминалия шампионат. Двата тима се срещнаха и на полуфиналите, като бургазрии тогава се наложиха над "червените" с 3-0 победи. Само преди дни Нефтохимик отстъпи пред Хебър в спора за Суперкупата на България с 0:3 гейма и убедителен старт в първенството ще бъде от голямо значение за играчите на Николай Желязков.
 
Седмица по-късно предстои вечно дерби, като феновете ще станат свидетели на битката между ЦСКА и Левски. Домакини са "червените", а двубоят е на 25 октомври от 18:30 часа в зала "Васил Симов". Двата отбора вече премериха сили на предсезонния турнир „Борис Гюдеров”, където „сините” надделяха с 3:2 гейма и впоследствие спечелиха турнира в Перник.
 
В третия кръг на първенството, който е в края на октомври, предстои поредна доза волейбол на високо ниво, като състезателите на Левски приемат вицешампиона и носител на Суперкупата Хебър. Двубоят е на 30 октомври от 18:30 часа, а амбициозният тим на "сините" ще търси всякакъв начин за противодействие срещу устремения към всички трофеи Хебър.