Понеделник, 28 Октомври 2019 14:25
Президентът на Марица Илия Динков (в дясно) и мениджърът Борис Халачев
Президентът на Марица Илия Динков (в дясно) и мениджърът Борис Халачев
Президентът на Марица (Пловдив) Илия Динков и мениджърът Борис Халачев коментираха жребия за Шампионската лига, който се проведе в хотел "Маринела" в София. Родният първенец на България при жените попадна в група Е на най-престижния европейски турнир, заедно с руските Динамо (Москва) и Уралочка, както и Кан (Франция).
 
„Някой би казал, че това е къса клечка. Аз не мисля така. Очакват ни тежки пътувания, но същото нещо очаква и нашите противници, за да стигнат до Пловдив. Веднъж отстранихме вече такъв руски гранд, надявам се пак да ни се случи. Паднаха ни се два много силни съперници и един може би малко по-преодолим съперник. Силните са френските отбори в женското направление, за руските всичко е ясно. Всички, които е преценил треньорът, че трябва да бъдат в Марица са вече при нас. Направихме добра селекция, ще се подготвим и ще се борим с най-добрите. Всеки отбор може да бъде победен в един мач. Аз твърдо вярвам в това. Надяваме се на поне една, защо не и повече победи в групата. За нашите волейболистки това е едно много голямо предизвикателство. Ще воюваме на всички фронтове. Мачовете в Шампионска лига са добър момент да израснеш. Това, което чувам от колегите от другите клубове, че организацията при нас не отстъпва по нищо от другите големи клубове“, заяви Илия Динков.
 
„Късметът отреди тази година да играем с тези отбори. Но за нас е въпрос на чест да се изправим срещу тях. Ще направим всичко възможно да победим, а какво ще стане само времето ще покаже. Определено Динамо (Москва) е фаворит в групата, но разбира се не трябва да се подценяват отбори като Уралочка и Кан. Лично като състезателки и състав не познаваме в детайли съперниците, но като имена клубовете говорят достатъчно много. Динамо – без коментар. Уралочка – истинска институция в руския волейбол с г-н Карпол, а Кан не мога да кажа точно колко пъти е шампион на Франция. Продължаваме да се борим и всички се надяваме да се представим по-най-добрият начин  през новия сезон в Шампионската лига“, заяви Борис Халачев.