Понеделник, 28 Октомври 2019 15:04
Силвано Пранди: Ще взема най-подготвените в Берлин
Старши треньорът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди обяви разширен състав за европейската олимпийска квалификация. Последният турнир от пресявките за Игрите в Токио е от 5 до 10 януари в Берлин.
 
„В следващите два месеца ще следим всички изявени състезатели и тези, които са в най-добра форма, ще попаднат в групата от 14 за турнира. Разбира се, напълно е възможно да повикам и състезател, който не присъства в разширения състав, но пък в това време се е представил на много високо ниво. За мен е важно да събера най-подготвените с състезатели и да направим всичко, което зависи от нас, да спечели квотата. Ще бъде много трудно, но не и невъзможно”, коментира за официалния сайт на БФВолейбол селекционерът. 
 
Пранди е изгледал двубоя за Суперкупата на България между „Хебър” и „Нефтохимик 2010”, както и някои мачове от първите два кръга на Суперлигата. Скаутите на националния тим подготвят и всички срещи от вътрешния шампионат, ще се следят внимателно и изявите на българите в чуждестранните първенства.
 
„До няколко дни ще изясним всички детайли около събирането на отбора. Наскоро бе потвърдено от Европейската конфедерация, че в Италия ще има кръг на 26 декември. Освен това на 26 и 27 декември е финалният турнир за купата на Русия, което също малко усложнява нещата, но ние ще се съобразим. Практически няма да има подготовка в типичния смисъл, но планираме две контролни срещи в София, които трябва да бъдат потвърдени съвсем скоро ”, добави мениджърът на отбора Стефан Чолаков.