Вторник, 12 Ноември 2019 13:21
Волейболистките на България под 17 години започват своя път за класиране на Европейското първенство 2020
Волейболистките на България под 17 години започват своя път за класиране на Европейското първенство 2020 Снимка: cev.lu
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 17 години, който е воден от Теодора Бечева, започва своя път за класиране на Европейското първенство през следващата 2020 година. Младите ни волейболистки ще участват на зонална европейска квалификация в края на този месец. Квалификационният турнир е в турския град Баликесир от 26 до 30 ноември. Участват пет държави - домакините от Турция, България, Сърбия, Румъния и Гърция.
 
Първенецът от зоналната квалификация получава директна квота за Евроволей 2020. Останалите четири от класирането ще продължат борбата на втори кръг в европейските квалификации, който ще се проведе в края на април следващата година.
 
Европейското първенство за тази възраст e в Черна гора от 1 до 9 август 2020 година. Като домакин тимът на Черна гора се класира директно за шампионата.
 
Старши-треньорът на девойките U17 Теодора Бечева събира своите избранички за подготовка в София. Лагер-сборът започва на 18 ноември, а тренировъчният процес ще се води в столичната зала "Христо Ботев".