Сряда, 04 Декември 2013 02:00
Любомир Герасимов: По-качествен отбор сме от Префаксис, можем да ги бием

Отборът на ‘’КВК-Габрово’’ се изправя срещу белгийския Префаксис (Менен) в осминафинална среща от турнира за купата на CEV. Срещата е с начален час 21:30 в четвъртък и ще се проведе в Рьозеларе. Наставникът на българския вицешампион, Любомир Герасимов, очаква добър резултат от предсоящия двубой с Префаксис.

Готов ли е отборът на ‘’КВК-Габрово’’ за срещата с Префаксис?

Мисля, че съставът ни е подготвен чудесно. В момента играем добре и серията от победи ни донесе необходимото самочувствие. Смятам че това ще ни помогне да излезем краен победител в тези два мача.

Нормално ли пристигнахте в Белгия?

Всичко беше в реда на нещата. Излетяхме в 6:00 сутринта. Кацнахме в Брюксел, след което пътувахме с автобус до Рьозеларе. Мачът ще се състои в залата на ‘’Кнак’’, тъй като домакините от Префаксис имаха желание срещата да се проведе в по-голяма зала. За нас не е проблем, тъй като и нашата зала ‘’Орловец’’ в Габрово е подобна по размери, така че ще бъде добре да играем там.

Изиграхте контрола с Левски Боол преди заминаването си. Какво търсихте от проверката непосредствено преди мача с белгийския състав?

Дойдохме по-рано в София, тъй като полетът ни беше в 6:00 часа сутринта. В противен случай трябваше да тръгнем в 1:00 часа след полунощ от Габрово, което не е приемливо в тези зимни условия. Колегите от Левски се съгласиха да изиграем тази контрола. Целта ни беше предимно някои от момчета да влязат в ритъм. Например един Кострадин Стойков отсъства от игрището 10 дни. Хубаво беше да влезе в игра и да подобри кондицията си, за да може да го използваме в срещата утре.

Успяхте ли да разучите отбора на Префаксис?

Имаме два техни мача от участията им в евротурнирите. Наблюдавахме играта им внимателно и определеихме силните и слабите им страни. Те са един добър, комплектован и равномерно разпределен състав. Използват често центровете си в нападение и имат диагонал - левичар. Направили сме необходимата тактика, така че да им противодействаме и да постигнем добър резултат.

Смятате ли че сте по-силният състав от белгийците?

Бих казал че сме по-подготвеният, по-качественият и по-добрият отбор. Въпросът е да изиграем мача с необходимата концентрация и да използваме целия капацитет, с който разполагаме. Трябва всеки състезател да извлече максимума от себе си, така успехът ще дойде.

Имате ли кадрови проблеми в състава преди срещата утре?

Към момента само Краси Стефанов не е на 100 процента готов и няма да можем да разчитаме на него. Надявам се в ответния мач да е в по-добро състояните и да можем да го използваме в Габрово.

Възможно ли е това участие в турнира за купата на CEV да ви навреди на представянето в шампионата на България? Сезонът изглежда доста равностоен тази година. Плюсовете ли са повече?

Определено положителните страни са повече. От три години насам участваме в евротурнирите. Идеята е ние да се запознаем по-отблизо с европейския волейбол и, не на последно място, европейците да чуят и разберат, че има такъв отбор, който набира скорост в България. Силно се надяваме да постигнем значително добри резултати в Европа.

Желаем Ви успех!

Йордан Енев