Понеделник, 30 Декември 2019 20:06
Иван Петков: Ако нямахме надежда, нямаше да се готвим с този ентусиазъм

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков говори преди контролата с Хърватия, която се игра днес в София.

 

“След 3 януари, ще мога да кажа повече в какво състояние сме. Всички волейболистки съм ги наблюдавал, определено съм доволен. Три месеца не са били заедно. 90% от момичетата са същите от Евроволей 2019. Тези мачове и тренировките, колкото и да са малко, ще ни помогнат да ни върнат увереността в играта”, заяви Иван Петков. 

“На този етап ни липсва Мирослава Паскова. Да и пожелая бързо възстановяване, живот и здраве да е пак част от националния отбор. Завърна се Христина Русева. Не е в най-доброто си състояние, но тя има опита, желанието и емоцията, за да помогне.
 
Бяхме съвсем близо до класиране, но в дните след първата квалификация приемах философски нещата. Бяхме стигнали много далеч в мача със САЩ, но не искам да се връщам повече към него. Сега ситуацията е много по-трудна. Веднага след мача в САЩ си мислех, че има още път, който трябва да извървим, за да победим Америка. Бяхме много близо… Важното е сега. Всеки мач е важен, това са топ отборите на Европа. Нормално е да ни е тежко. Ако нямахме надеждата, вярата и мечтите, може би нямаше да се готвим с тази емоция. Има ентусиазъм и огромно желание, надежди и мечти”, добави Иван Петков.