Неделя, 19 Януари 2020 21:26
Атанас Петров: Момчетата дадоха максимума за този успех

Волейболистите на Хебър спечелиха Купата на България при мъжете за втора поредна година. Тимът от Пазарджик надигра Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 гейма в големия финал на надпреварата, който се проведе в бургаската ала "Младост".

 

"Играхме много разумно. Използвахме техните слаби страни. Получи ни се в много голям процент това, което желаехме. До края на мача следвахме това, което говорихме преди него", каза треньорът на Хебър Атанас Петров след победата.

 

"Не мисля, че изпълнявахме по-силен сервис. Напротив. Имахме два-три флота, с които не ги затруднявахме и те отиграваха много бързо. Това беше слабото ни звено в голяма част от мача. Момчетата играха с много голямо самочувствие. Те знаят как да играят тези мачове, кога да дадат максимума от себе си, като още селекционерът на "тигрите".


Мачът за първенството с Нефтохимик беше малко по-различен, нямаше тръпката и условието, че на всяка цена трябва да се победи. Опит, добри качества, умения, колективен отбор, себераздаване, всичко това ни помогна", добави той. "Нищо общо няма турнирът за Купата с първенството. В шампионата има много мачове, които трябва да се изиграят разумно, много е рано. Нещо, което ни различава от другите отбори, са едни хора, които са пропътували 300 км, дошли са тук, дерат се цял мач. Чувството е все едно играем вкъщи. Същото беше и в Пазарджик миналата година. Пред такава обстановка и фенове човек дава повече от това, което може", завърши Атанас Петров.