Сряда, 19 Ноември 2014 13:40
(0 гласа)
Участието в националния отбор е чест и най-висока отговорност
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Основната цел на Българска федерация по волейбол и съответно на националните отбори  на България за следващите две години е класирането и участието на Олимпиада 2016 г. в Рио де Жанейро. Пътят към Олимпиада 2016 минава през  оптимално представяне на Световна лига 2015, Гран при 2015 и  Европейските първенства за мъже и жени 2015.

        За постигането на тази цел трябва да бъдат съсредоточени всички усилия на федерацията, на клубовете, на треньорските щабове и на състезателите. Българската федерация по волейбол трябва не само да създава всички необходими условия за подготовка на  националните отбори, но и да повиши изискванията си по отношение на подготовката, участието в нея и в крайна сметка на резултатите, постигнати от нашите национали и националки, като считаме, че участието на всеки състезател в национален отбор на Република България е въпрос на чест и е най- висока отговорност.

Представянето на нашите гарнитури през последното активно волейболно лято дава повод за такъв извод и съответно за необходимостта от повишаване нивото на всички елементи от подготовката, отношението към нея и резултатите.

Във връзка с гореизложеното Управителният съвет

РЕШИ :

1.  Всеки повикан състезател е длъжен да се яви на лагер-сбора в посочения срок.

2.  Всеки състезател, повикан в националния отбор, трябва да се явява в максимално добро кондиционно и физическо състояниена лагер-сборовете, съгласно изискванията на старши треньора .

3. Състезател може да бъде освободен от националния отбор по уважителни причини само по предложение на старши треньора и със съответното одобрение от Българска федерация по волейбол.

4. Неявил се състезател в националните отбори по неуважителни причини, както  и такъв, който по предложение на старши треньора е предложен за освобождаване поради недостатъчно отговорно отношение към подготовката и изискванията на треньора или лоша дисциплина, може да бъде освободен с решение на Българска федерация по волейбол с всички произтичащи от това последствия за състезателя, вкючително и за задграничното му лицензиране и ангажименти.

Прочетена 1054 пъти Последно променена в Четвъртък, 20 Ноември 2014 10:01