Вторник, 17 Март 2020 11:49
Новоизбраният президент на БФВолейбол Любомир Ганев с президента на ЦЕВ Александър Боричич по време на Европейската Волейболна Гала в София
Новоизбраният президент на БФВолейбол Любомир Ганев с президента на ЦЕВ Александър Боричич по време на Европейската Волейболна Гала в София Снимка: Бончук Андонов

Александър Боричич, президентът на Европейската федерация по волейбол, е поредният с поздравително писмо до Любо Ганев. Най-големият български волейболист оглави родната централа в петък и минути по-късно по телефона му се обади д-р Ари Граса, първи във волейбола на планетата и член на МОК.

Ето и текстът на писмото от CEV, европейската федерация:

Скъпи г-н Ганев, скъпи г-н Президент,

Позволете ми да Ви поздравя за избора за президент на Българската волейболна федерация на общото събрание миналата седмица в София. Вашата централа винаги е имала важна позиция и значение в Европа не само с представянето на своите отбори, но и е крепост на волейбола на Балканите, Европа и света. Със своята подкрепа, организационни качества и гъвкава инфраструктура тя показа на целия волейболен свят пътя да се създава солидна основа за развитие и популяризиране на нашия спорт.

74707186 789732008150901 3991405402725023744 o

Пожелавам Ви и съм сигурен, че ще продължите да развивате и да постигате още по-големи успехи на българския волейбол в Европа и света. Ще създадете възможност за нови отлични постижения на Вашите отбори и ще помогнете за организирането на волейболни събития, каквото е предстоящото Евро 2021.

Очакваме скоро да се видим, да подкрепим бъдещи проекти и активности на Вашата федерация заедно с европейското волейболно семейство. Надяваме се, че тя ще продължи отличната си работа в развитието на нови поколения спортисти, които като цяло ще подпомагат европейския волейбол.

С най-добри чувства и пожелание да продължи нашето приятелство и сътрудничество, Александър Боричич.“