Петък, 20 Март 2020 11:28
Инициативният комитет за промени в БФВ направи равносметка след Общото събрание
Снимка: Костадин Андонов

От Инициативния Комитет за промени в БФВ направиха "своята равносметка" след провеждането на общото събрание на БФВ на 13 март. От Инициативния комитет изразяват удовлетвореност от резултата от проведените избори и очакват да могат скоро да обявят "първите нови партньори на Федерацията, както и избор на ключови фигури, които да оглавяват отделните направления".

 

Ето пълния текст на съобщението на Инициативен комитет:

 

"От: Инициативен комитет за свикване на извънредно общо събрание на БФВ

 

Относно: Общо събрание на БФВ, 13.03.2020

 

Уважаеми журналисти,


Скъпи волейболни деятели,


Драги привърженици на волейбола,

Близо седмица след провеждането на общото събрание на БФВ този петък, бихме искали да представим и своята равносметка. А тя е - постигнат безспорен успех и цели, няколко месеца след началото на инициативата за промени.


Общото събрание се състоя в условия на добра представителност и в присъствието на повече от 80 делегати. Резултатът от проведените избори е изключително удовлетворяващ. В новия Управителен съвет на БФВ, влязоха голяма част от лицата, застанали зад инициативата за промяна в БФВ.В УС също така са и хора със солиден управленски опит и контакти, които могат и вярваме ще бъдат ценен актив за бъдещото успешно функциониране на БФВ.С такъв състав имаме налице всички предпоставки за реализация на заявената предварително програма, с нейните основни насоки:


- Развиване на работеща структура, с мотивирани специалисти


- Прозрачност на управлението и открита комуникация с медии и общественост


- Фокус върху детско-юношеските школи и работата с подрастващите


- Подобряване продукта на националните първенства


- Подобряване работата с партньорите на федерацията и разширяване сферите на взаимодействие между Федерация и рекламодатели

 

- Подобряване условията, в които се подготвят националните отбори.

В новия УС влязоха и колеги, които не са били част от Инициативния комитет, и които, може би са имали друга гледна точка през последните месеци. Ще се радваме да работим ефективно с тях - да чуваме различни мнения, защото само така може да вземем най-добрите решения за любимия ни спорт.В обстановка на преустановени спортни мероприятия и неясен календар, ще използваме времето за организационна работа и подготовка за изпълнение на поетите ангажименти. Съвсем скоро ще може да обявим първите нови партньори на Федерацията, както и избор на ключови фигури, които да оглавяват отделните направления.Използваме случая да пожелаем на всички волейболни привърженици да бъдат здрави и да преминем през този тежък период максимално бързо и безболезнено.Здраве на всички.


С Уважение:
Инициативен комитет".