Вторник, 25 Ноември 2014 19:02
Нова загуба с 0:3 изхвърли ВК „Левски“ от Европа

ВК „Левски“ (София) загуби от „Илбанк“ (Анкара) с 0:3 (14:25, 21:25, 20:25) мача-реванш от третия по сила европейски клубен турнир – Купата на Претендентите, който се игра в зала „Христо Ботев“. „Сините“ паднаха със същия резултат и при гостуването си в Турция и така тези две поражение сложиха край на участието им в Европа през този сезон.

„Илбанк“ започна много концентрирано срещата и още на първото техническо прекъсване имаше комфортна преднина от 1:8. Постепенно тя нарасна до 4:16 при втората пауза, а гостенките затвориха гейма при 14:25.

Момичетата на Радослав Бакърджиев стояха по-равностойно през втората част, но значително по-опитният им съперник отново успя да се откъсне в резултата и второто техническо прекъсване дойде при 10:16. До края състезателките на „Илбанк“ направиха няколко грешки, което позволи на „Левски“ да намали изоставането си, но само за да загуби втория гейм с 21:25.

Шампионът на България и носител на Купата на страната от миналия сезон имаше страхотен шанс да спечели третата част. „Сините“ стартираха добре и след два поредни аса на Мирослава Паскова и успешна блокада поведоха с 4:1. Постепенно гостите намалиха изоставането и първата пауза дойде при 8:6 в полза на „Левски“.  Българките продължиха да играят по-добре от своя съперник и при 13:9 наставникът на „Илбанк“ поиска таймаут. Това не даде кой знае какъв резултат и след ас на Мирослава Паскова преднината на „сините“ стана 5 точки, а второто техническо прекъсване дойде при 16:11. Тук започна и обратът на туркините, които с помощта и на малко късмет в някои от ситуациите записаха 6 поредни точки, а геймът завърши при 25:20 в тяхна полза.

Като най-резултатна волейболистка на игрището завърши Рейгън Хут от „Илбанк“ с 11 точки. За „Левски“ Кристиана Петрова направи 9 точки, а Мирослава Паскова 8 точки.