Сряда, 29 Юли 2020 17:32
Ръководството на Национална волейболна лига проведе среща с кмета на града Калин Каменов в реновираната зала
Ръководството на Национална волейболна лига проведе среща с кмета на града Калин Каменов в реновираната зала Снимки: НВЛ

Ръководството на Национална волейболна лига проведе среща с кмета на града Калин Каменов в реновираната зала

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор Станислав Николов обсъдиха с кмета на Враца Калин Каменов възможността за възраждането на женския волейбол в града. Ръководството на НВЛ, градоначалникът, Денислав Георгиев – експерт по спортен маркетинг и мениджмънт, и президентът на ВК „Ботев“ (Враца) Светозар Станчев проведоха работна среща в реновираната волейболна зала в спортен комплекс „Христо Ботев“ във Враца.

„С кмета Калин Каменов обсъдихме детайлно възможността и насърчихме управата на града в намерението да инвестира в женско направление. С волейболни хора коментирахме, че градът е имал женски отбор преди 30-ина години, а в момента има воля и желание за възраждане. Беше важно да споделим възгледите си за развитие на волейбола и да изкажем подкрепата си, тъй като сред приоритетите ни в дългосрочната стратегия за развитие е точно и разширяването на географията на волейбола. Поздравяваме хората във Враца и с току-що приключилото обновяване на залата за волейбол в спортния комплекс – това също е част от стремежа на кмета и екипа му за развиване на спорта във Враца“, заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.

thumbnail NVL Vratsa 2

„Инвестирането в спорта и в инфраструктурата за спорт във Враца е важен приоритет за нас. Сред основните ни цели е развиването на колективните спортове. След като първите пет години основен акцент беше футболът, сега ще обсъдим сериозно възможността за развитие на женско направление във волейбола. От волейболен клуб „Ботев“ (Враца) имат желание да създадат женски отбор. Имат и пълната подкрепа от общината, както и моята лична подкрепа. Реновираната зала дава предпоставки за развитие на идеята за възраждане на женското направление във волейбола, така че Враца да има още един представителен отбор. Наистина искаме да развиваме колективните спортове – планираме обсъждане за създаване и на баскетболен отбор в А група, а приоритет ни е и развитието на водната топка. За женското направление във волейбола предстоят разговори, за да се вземе финалното решение, но феновете във Враца и самият град заслужават да имат представителни отбори на най-високо ниво в спорта“, заяви кметът Калин Каменов.