Петък, 27 Ноември 2020 15:23
А1 стана технологичен партньор на Национална волейболна лига

А1 и Националната волейболна лига (НВЛ) подписаха споразумение за партньорство, с което телекомът става основен технологичен партньор на НВЛ за сезон 2020/2021. Новината идва в труден момент за българския спорт, когато за съжаление залите остават недостъпни за масовата публика.

Волейболът е сред най-гледаните спортове на България, като за този му статут допринасят многобройните успехи на националния ни отбор. Вътрешното първенство и конкретно волейболната Суперлига също се радва на голям интерес от страна на любителите на спорта у нас. А1 ще подкрепи финансово организацията за настоящия сезон на Суперлигата.

За Национална волейболна лига е чест да има в отбора си силен съюзник като А1. Изключително щастливи сме от факта, че най-успешният отборен спорт в България и едно от най-атрактивните спортни първенства у нас - волейболната Суперлига, вече имат стабилен и доказан на световно ниво партньор като А1“, заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров по отношение на новото спонсорство.Той допълни, че за него е особено важен фактът, че инвестицията на А1 идва именно в настоящите предизвикателни времена и в момент на световна криза.

От страна на А1 коментира Симеон Донев – старши директор „Маркетинг“ и член на управителния съвет на компанията: „Партньорството ни с Националната волейболна лига ни позволява да подкрепим един от най-популярните спортове в България. Вярвам, че с нашата помощ вътрешното първенство по волейбол ще стане още по-атрактивно и ще запалим у много млади хора любовта към спорта.“

Спонсорството на Националната волейболна лига е поредната стъпка на А1 в подкрепа на спорта в България. А1 е дългогодишен партньор и на Българската федерация по лека атлетика, Българската федерация по ски, както и на футболния ЦСКА. Телекомът организира и редица инициативи в подкрепа на младежкия спорт като „А1 Атлетика за младежи“, както и „Научи се да караш ски“.

А1, част от  A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

.