Понеделник, 02 Декември 2013 02:00
(0 гласа)
Плачи:  Доволен съм, че ще играем със силни отбори
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Камило Плачи прие спокойно жребия за Световната лига, който отреди да бъдем в една група с отборите на Русия, САЩ и Сърбия. Според старши треньора на националите мачовете срещу толкова силни съперници ще помогне за израстването на отбора.

"Не бих искал да давам оценка на новия формат. Ясно е, че има голям интерес към състезанието и за това от международната федерация включват повече отбори. Като цяло това е добре за волейбола. Новият формат не променя нищо по отношение на нашето участие. Миналата година също срещнахме много силни отбори, но в крайна сметка успяхме да се класираме за финалите. Целта отново ще бъде да играем по най-добрия начин във всяка среща. Сега обаче трябва да насочим вниманието си към предстоящата световна квалификация, която е изключително важна", коментира италианският специалист пред volleyball.bg.

Междувременно стана ясно, че Плачи е разделил по равно премиите на треньорския щаб за 4-ото място на европейското. Отборът получи около 80 000 лева от Министерството на младежта и спорта. По традиция разпределението за щаба бе направено от старши треньора.

"Всички работиха много усърдно за доброто ни представяне на европейското. Според мен е най-справедливо премията да бъде разделена на равни части", заяви Плачи.

Прочетена 687 пъти Последно променена в Петък, 31 Януари 2014 15:55