Вторник, 16 Декември 2014 19:03
П. Дочев: Турнирът „Иван Николов“ е едно мини републиканско първенство

Девойките старша възраст на ВК „Казанлък“ постигнаха две победи във втория ден на 18-ия Коледен турнир „Иван Николов“, който се провежда в спортната зала на 81-во столично училище. „Розите“ надиграха първо връстничките си от ВК „Левски“ с 3:0 (25:13, 25:23, 25:16), а малко по-късно спечелиха последната си среща от група „В“ срещу ВК „Хектор“ пак с 3:0 (25:17, 25:16, 25:18). Така момичетата на Петър Дочев заеха първото място с три победи от три мача и се класираха на 1/2-финал без нито един загубен гейм, където ще се изправят срещу ВК „Звезди 94“. На второ място в групата е ВК „Локомотив 1929“ с 3 точки, който в сряда от 10:00 часа излиза срещу ВК „Хектор“ в последния си мач от груповата фаза.

 „Според мен турнирът е организиран много добре и са положени много усилия това нещо да се случи“, заяви, за сайта на БФВ, треньорът на ВК „Казанлък“ Петър Дочев.

„В крайна сметка това е юбилей от създаването на ВК „Звезди 94“, които са и главни организатори на турнира, a и се прави в памет на Иван Николов. Според мен това е едно мини републиканско първенство, защото тук са събрани едни от най-добрите отбори за девойки старша възраст в България. Турнирът е една полезна проверка преди Нова година, за да се види кой до къде е стигнал в подготовката си и едно премерване на силите, което със сигурност ще е от полза за децата и е стимул за всяка една състезателка да участва на него“, добави още наставникът.

„От предварителната група излязохме с три чисти победи, което ни дава спокойствие, че работата се върши и посоката, която сме поели е правилна. Не са без значение тези победи, тъй като един от най-силните отбори в България „Левски“ бе в нашата група и успяхме да го победим чисто с 3:0. Доволен съм от всички момичета, които взеха участие в мачовете и се представиха на едно добро ниво. Предстои ни 1/2-финал срещу „Звезди 94“ и ще се борим за класиране на финал. При всички положение така се получиха селекциите на националния отбор за кадетки и девойки, че не можем да разчитаме на всички състезателки, които бяха заложени в турнира поради организационни причини от федерацията, но ще се борим и с този състав да стигнем до финал“, завърши Петър Дочев.