Сряда, 27 Ноември 2013 02:00
Тържество за легендарния Каров в БФВ

Димитър Каров е един от най-добрите български волейболисти на всички времена. Преминал през школата на футбола в „Локомотив” София и поста на нападател във волейбола, той се превръща в най-добрия разпределител на своето време, като и до днес е пример всеки, който познава играта му.

С тренировки с пясъчни торбички и 2000 скока на ден компенсира невисокия си ръст с висок отскок.
В 20 годишната си кариера Каров има седем републикански титли, три участия на Олимпиада и световно първенство, както и четири европейски първенства.

Днес Каров става на 70 години.

Рожденият му ден бе отбелязан с тържество от Българска федерация по волейбол. Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров поздрави рожденика и му връчи почетен плакет на Димитър Каров от името на УС на родната федерация.
„Благодарение на хора като Вас волейболът е стигнал до толкова високо ниво. Днес ние работим, за да продължим традицията и българският волейбол да бъде част от световния елит.” – каза инж. Данчо Лазаров.
Любо Ганев, вицепрезидент на БФВ и БОК, връчи плакет от името на председателя на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, от УС на БОК.
За легендарния бивш капитан на Националния отбор бе подготвена и торта с българското знаме.
„Не бях планувал да празнувам, но един приятел ме убеди, че трябва да отбележим този ден. Благодаря на ръководството на Българска федерация по волейбол за това тържество. Следя българския волейбол, но пожеланията ми за рождения ден са свързани със семейството ми. Надявам се да сме живи и здрави.”