Събота, 10 Януари 2015 21:26
(0 гласа)
Д.Иванов: Доминирахме и заслужено победихме с 3:0
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети победи Словения с 3:0 (25:20, 25:23, 25:21) във втория си мач от квалификацията за Европейско първенство. Състезателите на треньора Драган Иванов владееха инициативата през целия двубой и заслужено записаха втора победа в зала „Христо Ботев“. Така преди последните срещи младите „лъвове“ са на първо място с 6 точки и с най-големи шансове за спечелване на тази група „F“. Българите се нуждаят от 2 гейма в мача си с  Португалия утре, след като по-рано през деня Дания поднесе голямата изненада и победи „мореплавателите“ с 3:0.

Ето и какво сподели, специално за сайта на БФВ веднага след мача, треньорът на кадетите Драган Иванов:

Г-н Иванов, втора победа за нашия отбор и първо място в групата. Вашият коментар за двубоя?

-Очаквах да играем по-добре от вчера. Днес бе по-малко напрежението върху отбора, но въпреки това срещата бе много трудна. На приливи и отливи за двата състава. Радвам се, че в крайна сметка доминирахме в мача и успяхме заслужено да победим с 3:0.

След мача с Дания казахте, че най-доброто от нашия отбор тепърва предстои. Видяхме ли днес това представяне или има още какво да се желае?

-Видяхме по-добра игра от вчера. Отборът в контролите по време на подготовката показа още по-силно представяне и искрено се надявам, че утре в последния мач ще можем да демонстрираме това и да зарадваме софийската публика.

По-рано днес Португалия изненадващо загуби от Дания с 0:3 и в утрешния мач с иберийците се нуждаем от 2 гейма за да си гарантираме първото място. Това по някакъв начин успокоява ли Вас и момчетата или само показва, че никой не трябва да бъде подценяван?

-Абсолютно нищо не ни успокоява. Никой не прави сметки за геймове и други подобни неща. Излизаме срещу португалците пределно мобилизирани за победа.  

Кои според Вас са най-силните страни в играта на Португалия?

-Силните страни на португалския отбор се виждат тогава, когато успее да посреща добре и играе скоростно по краищата. Но това днес датчаните го разбиха с добър сервис, който мисля, че ние също можем да изпълняваме и по същия начин да противодействаме на тази тактика.

При това положение да очакваме ли момчетата да рискуват повече на начален удар в утрешния мач?

-Не бих казал. Ние намалихме до минимум рисковете на сервис, за да можем да играем по-ефективно. Като цяло мисля, че ще се справим добре в утрешния ден.  

Прочетена 315 пъти Последно променена в Неделя, 11 Януари 2015 10:18