Неделя, 11 Януари 2015 23:16
Р. Парапунов: Този отбор има потенциала да играе финал на Европейското!

Българският национален отбор до 19 години се класира на Европейско първенство, след като в последния си мач от квалификационна група „F“ надигра Португалия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:22). Нашите момчета доминираха през целия двубой и записаха трета поредна победа, която им осигури място сред най-добрите отбори в Европа. Като най-резултатен на игрището завърши Стефан Иванов, който реализира 18 точки.

Ето и какво сподели, за сайта на БФВ, капитанът на тима Радослав Парапунов, който заби 15 точки за успеха:

Чиста победа с 3:0 и място сред най-добрите отбори в Европа. Какво е твоето мнение за мача?

-Направихме това, което трябваше – победихме! Показахме най-доброто от себе си на този етап, във важните моменти стиснахме зъби, не бъркахме и заслужено спечелихме.

Треньорът на отбора Драган Иванов заяви, че истинското лице на тима ще го видим на Европейското първенство. Съгласен ли си с това мнение и какво мислиш за цялостното ви представяне по време на квалификацията?

-Напълно съм съгласен с думите на старши треньора поради факта, че имахме не малко контузии. Аз имах проблеми в рамото, едната 4-ка имаше проблеми с другото рамо и наистина този отбор може още много. Предполагам, че с по-дълга подготовка, повече сили и старание от наша страна можем да покажем много повече.

Какви са твоите амбиции на предстоящето Европейско първенство?

-Амбицията ми на предстоящето Европейско първенство е една – финал! Смятам, че можем да играем там. Изключително силен отбор сме с много висок потенциал. Ако покажем това, на което сме способни мисля, че можем да играем финал!