Понеделник, 12 Януари 2015 15:29
Треньорът на Дания: Организацията на турнира бе отлична

Българският национален отбор за кадети набор 1997/1998 г. спечели и трите си мача в квалификационна група ,,F“ и се класира за Европейско първенство 2015 в Турция, което ще се проведе от 4-и до 12-и април. Във всичките си срещи младите „лъвове“ загубиха само един гейм – в първия си мач срещу Дания. Скандинавците се оказаха приятната изненада на турнира и се пребориха за второто място, което ги класира за исторически първи път сред най-добрите отбори до 19 години на Стария континент. Играчите на треньора Томас Скифтер Бертелсен си осигуриха билети за Евро 2015 като един от 3-те най-добри втори отбора във всички групи. „Червения динамит“ надигра изненадващо  определяния за фаворит преди този мач Португалия с 3:0, а след това не остави никакъв шанс на връстниците си от Словения и ги победи със същия резултат.

„Много съм горд от представянето на моите момчета в този турнир. Знаехме, че мачът със Словения ще бъде много труден, защото наблюдавахме първия им двубой от квалификацията с Португалия и те играха много добре. Моите играчи направиха всичко, което бяхме обсъждали преди това. Те изиграха мача по най-правилния начин и спечелихме важни точки, които ни спечелиха това ценно второ място, което ни класира, тази възрастова група,  за исторически първи път на Европейско първенство“, заяви за сайта на БФВ треньорът на Дания Томас Скифтер Бертелсен.

„Тук е момента да благодаря и на Българската федерация по волейбол. Организацията на турнира бе отлична. Наистина бе хубаво да бъдем тук в България. Страхотно настаняване в хотела, добра храна, лесен транспорт до залата и обратно,  хубав фитнес и т.н. Големи благодарности на Българската федерация, че осигури всичко това за нас. Едно хубаво място за посещение и разбира се още по-хубаво е сега, след като тук записахме две победи“, завърши специалистът.