Неделя, 18 Януари 2015 18:47
(0 гласа)
Кадетите спечелиха силния международен турнир „Локоволей 2014“!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадети спечели силния международен турнир в Москва „Локоволей 2014“! На финала младите „лъвове“ победиха домакина на надпреварата „Локомотив“ (Новосибирск) с 2:1 (25:20, 22:25, 15:13) и така триумфираха с купата и разочароваха по-голямата част от почти пълната зала в Москва. Загубеният гейм бе първи за момчетата на Драган Иванов в руската  столица. До последния мач за отличията „трикольорите“ надиграха последователно Екатеринбург, Красноярск и Беларус в група „Б“ с по 2:0, а на 1/2-финала се наложиха със същия резултат и срещу връстниците си от Сърбия. По-рано днес „плавите“ спечелиха малкия финал срещу Екатеринбург с 2:1 (25:19, 23:25, 12:15).

Финалният двубой се превърна в истински празник на волейбола, а за това главна заслуга имаше страхотното представяне на двата най-силни отбора в турнира.

Родните таланти започнаха много силно срещата и на второто техническо прекъсване имаха преднина от цели 6 точки – 16:10. До края нашите момчета поддържаха тази разлика и поведоха с 1:0 след 25:20 в първия гейм.

Спечелването на първата част сякаш успокои играчите на Драган Иванов и те започнаха отпуснато втория гейм. Домакините се възползваха по най-добрия начин и поведоха с 8:4 на първото техническо прекъсване. „Железничарите“ продължиха да бъдат по концетрирания отбор на игрището и с отлична игра на блокада поведоха с 16:8. Младите „лъвове“ постепенно намериха своята игра от първата част и не бяха далеч от сензационен обрат, но все пак домакините удържаха преднината си и спечелиха гейма с 25:22.

Тайбрекът започна много равностойно и двата отбора се движеха точка за точка до първата пауза, която дойде при 8:7 в полза на домакините. Играчите на Драган Иванов показаха повече решителност и опит в напрегнатите моменти до края на мача и заслужено спечелиха третия гейм с 15:13. 

След края на двубоя, освен златните медали, нашият отбор получи и едно индивидуално отличие, след като Алекс Грозданов грабна наградата за най-добър централен блокировач.

В понеделник кадетите се завръщат в София, а след това ще бъдат за кратко пуснати по клубните им отбори, преди да се съберат заедно пак през март, когато ще започне и финалният етап от подготовката им за Европейското първенство в Турция през април.

Младите „лъвове“ се класираха за надпреварата след като спечелиха всичките си три срещи от квалификацията в столичната зала „Христо Ботев“. 

Прочетена 381 пъти Последно променена в Неделя, 18 Януари 2015 19:40