Вторник, 20 Януари 2015 16:41
(0 гласа)
България в група с Белгия, Турция, Холандия, Полша и Чехия на Евроволей 2015
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор за кадетки попадна във втора група на Европейското първенство до 18 години заедно с Белгия, Турция, Холандия, Полша и Чехия. Това отреди тегленият днес жребий в Парк Хотел Витоша. В другата група ръката на българската волейболна легенда Борислав Кьосев събра Сърбия, Русия, Германия, Италия, Словения и Гърция. България като домакин на турнира, който ще се проведе от 28-и март до 5-и април, имаше право да избере в кой град да изиграе своите първи 5 мача и БФВ предпочете това да е Пловдив. Така срещите от другата група ще се проведат в Самоков. Класиралите се отбори от първо до шесто място на предстоящата надпревара ще получат директни квоти за участие на Световното първенство за девойки до 18 години в Перу, което ще се състои от 7-и до 16-и август.

Специални гости на церемонията бяха вицепрезидентът на Европейската конфедерация по волейбол Ренато Арена, кординаторът на ЕSOC (Спортният комитет към Европейската конфедерация по волейбол) Уили Брюнингс, който следеше стриктно за спазването на всички правила по време на жребия и вецепрезидентът на БФВ Иван Тодоров.  Също така на жребия присъстваха и представители на двата града домакини - кметът на централен пловдивски район Георги Титюков и зам. кметът на град Самоков Васил Сайменов. 

„Искам с много голяма радост и много голямо удовлетворение да кажа, че действително започва една много окуражаваща и обнадеждаваща дейност по разширяването на географията на волейбола в България. Започват да се организират престижни турнири и състезание в много градове. На 6-и май предстои да се открие една многофункционална зала в Русе, която е с над пет хиляди седящи места. В средата на годината предстои откриването на залата в Пловдив. В момента върви много сериозна реконструкция на залата във Варна с нейната волейболна публика, а планираме сериозна реконструкция и на залата в Бургас. Разполагаме с една прекрасна зала в Ботевград и въобще съм сигурен, че благодарение на позициите на българския волейбол, без да изпадаме в самохвалство, ставаме свидетели на всичките тези неща. И други спортове, които се нуждаят от зали, ще получат възможността за своето развитие. Използвам случая да благодаря на всички тези, които правят тези неща възможни. Това е изпълнителна власт, това са хората, които обичат спорта, които обичат волейбола, това са нашите състезатели, които постигнаха впечатляващи успехи в последните 10 години“, заяви на официалната пресконференция след края на жребия вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров. 

Група I в Самоков: Сърбия, Русия, Германия, Италия, Словения, Гърция

Група II в Пловдив: България, Белгия, Турция, Холандия, Полша, Чехия

Пълен запис на церемонията може да видиш тук.

Прочетена 492 пъти Последно променена в Вторник, 20 Януари 2015 20:38