Резултати от Квалификационния турнир за момчета под 16 години
25/Апр/24 19:53

ЦСКА, Левски София, Монтана, Арда (Кърджали) и Изгрев (Ябланица) се класираха за финалите на Държавното първенство за момчетата под 16 години. Петте отбора заеха първите места в групите си от Квалификационния турнир, който се проведе на 24 и 25 април. Решителният етап от първенството в тази възраст ще се проведе между 10-и и 16-и юни.

 

 По-рано до финалите достигна ВК Люлин, чиято група бе изтеглена заради участието на тима в Световните ученически игри.

 

 Според регламента на Квалификационния турнир във всеки поток има по четири тима, които играят по системата "всеки срещу всеки" в рамките на два дни. Завършилият на първо място добива право да играе във Финалния турнир, а вторият и третият в Допълнителен квалификационен турнир (18-19 май). Останалият на четвърто място приключва участието си в първенството за сезон 2023/2024.

 

 Столичният ЦСКА постигна три чисти победи в Група Д, която се проведе в Перник. "Червените" се пребориха с домакина Миньор за лидерската позиция, като в директния сблъсък се наложиха с 3:0. Перничани също успяха да запишат две победи без да загубят гейм, но поражението срещу армейския клуб им коства първата позиция. Царевец 19 от Велико Търново ще има още един шанс за класиране на финалите, след като победи Сливен с 3:1 в битка за третото място.

 

 

Група Д

 

 

 

Класиране – Група Д:

 

1. ЦСКА (София)
2. Миньор (Перник)
3. Царевец 19 (Велико Търново)
4. Сливен

 

 Столичен тим бе победител и в следващия поток. Левски София посрещна двубоите от Група Е и даде само един гейм срещу съперниците си. Това се случи срещу Пирин (Разлог), който зае второто място с две победи. Волейболистите на Омуртаг спечелиха мача срещу Локомотив с 3:1 и така заслужиха място в допълнителните квалификации.

 

Група Е

 

 

Класиране – Група Е:

 

1. Левски София
2. Пирин (Разлог)
3. Омуртаг
4. Локомотив (Червен бряг)

 

 В Смолян се играха срещите от Група Ж, а участниците направиха много оспорвани и интригуващи битки. Четири от шестте мача бяха решени с тайбрек. Монтана се отличи над всички и остана непобеден в потока, докато останалите три клуба постигнаха по една победа и класирането бе наредено според точковата система. Дея Спорт и Етрополе намериха място в следващата фаза, а домакините от Родопа приключиха участието си.

 

 Група Ж

 

 Класиране – Група Ж:

1. Монтана
2. Дея спорт (Бургас)
3. Етрополе
4. Родопа (Смолян)

 

 Докато в Смолян домакините от Родопа нямаха късмет, Арда бе категоричен на свой терен срещу отборите в Група З. Три от три за клуба от Кърджали. Още един шанс за достигане до финалите ще имат ВАСК, който записа две победи и Перун с успеха си над Виктория волей с 3:2. Пловдивският тим също бе на косъм от третата позиция, но отстъпи след тайбрек срещу варненци.

 

Група 3

 

 Класиране – Група З:

1. Арда (Кърджали)
2. ВАСК (София)
3. Перун (Варна)
4. Виктори волей (Пловдив)

 

 Домакински триумф и за Изгрев, който в Ябланица се поздрави с три успеха в Група И. Един от тях бе срещу Хебър, който успя да запише две чисти победи срещу Черно море и Раковски, но в сблъсъка за първата позиция отстъпи пред домакина с 1:3. Трето място и участие в допълнителния турнир заслужиха "моряците", които надвиха Раковски с 3:1.

 

 Група И

 

 Класиране – Група И:

1. Изгрев (Ябланица)
2. Хебър (Пазарджик)
3. Черно море (Варна)
4. Раковски (Димитровград)

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Обявиха програмата за ЕвроВолей 2024 за жени под 20 години в София
25/Апр/24 12:38

България ще се изправи срещу фаворитите Хърватия и Турция в последните два мача от груповата фаза на Европейското първенство за жени под 20 години. Страната ни е съдомакин на шампионата във възрастта заедно с Ирландия. София и зала "Христо Ботев" ще приемат срещите от Група I между 5 и 13 август. Финалната четворка също ще се проведе в столицата ни, а шампионът ще бъде определен на 17 август.

 

 Всички двубои на младите ни "лъвици" с изключение на последния ни мач ще са с начало 17:30 ч (или третата среща от дневната програма). Стартираме срещу Швеция, който спечели зоналната си квалификация. В програмата са предвидени два почивни дни – 8 и 11 август. В последният сблъсък се изправяме срещу силния тим на Турция, който миналата година игра финал на Световното първенство за жени под 19 години. Двубоят е от 20:00 ч.

 

 Програма на България за груповата фаза:

5 август от 17:30 ч. срещу Швеция
6 август от 17:30 ч. срещу Белгия
7 август от 17:30 ч. срещу Испания
9 август от 17:30 ч. срещу Словения
10 август от 17:30 ч. срещу Нидерландия
12 август от 17:30 ч. срещу Хърватия
13 август от 20:00 ч. срещу Турция

 

137 

 

ЕвроВолей 2024 за жени под 20 години (5-17 август) е с участието на 16 отбора, които са разделени на две групи по 8. В първата фаза те ще играят "всеки срещу всеки". Завършилите на първо и второ място в крайното класиране продължават напред. Двата отбора от двете групи играят кръстосано в елиминациите. В Група II са Сърбия, Полша, Италия, Финландия, Чехия, Украйна, Португалия и домакина Ирландия.

България открива Европейското за мъже под 20 години
25/Апр/24 12:10

С мач на националите ни ще бъде дадено началото на Европейското първенство за мъже под 20 години. Шампионатът ще се проведе в Сърбия и Гърция между 26 август и 7 септември, като гръцкият град Арта (Епир) приема мачовете от Група II, в която е и България. Именно там в първия ден и в първата среща младите ни "лъвове" ще се изправят срещу Словения. Двубоят е с начало 12:00 ч. В първите три дни ни се падна да играем в ранните срещи, а след почивния ден (29 август) двубоите ни са във втората половина на деня.

 

 Срещу най-високопоставения отбор и шампион във възрастта за 2022 г. - Италия, ще играем на 30 август. Момчетата на селекционера Мирослав Живков ще имат ден почивка преди този сблъсък. На следващия ден и в най-късния час играем и с друг от фаворитите – Гърция.

 

 Програма на България в груповата фаза:

26 август от 12:00 ч. срещу Словения
27 август от 14:30 ч. срещу Шотландия
28 август от 12:00 ч. срещу Чехия
30 август от 17:30 ч. срещу Италия
31 август от 20:00 ч. срещу Гърция
2 септември от 17:30 ч. срещу Израел
3 септември от 17:30 ч. срещу Испания

 

 От груповата фаза на ЕвроВолей 2024 се класират само първите два отбора в крайното класиране на двете групи (по следните критерии: спечелени мачове, точки за класиране (*3-0 или 3-1 (3 точки), 3-2 (2 т.), 2-3 (1 т.), 1-3 или 0-3 (0 т.), коефициент/съотношение на съвпадение, коефициент/съотношение точки за мач, резултат от прекия мач). Завършилите на първо и второ място в единия поток играят кръстосано в директна елиминация срещу другите два във втория поток.

 

 В Група I, която ще се проведе във Върнячка баня (Сърбия), са отборите на Полша, Франция, Турция, Финландия, Украйна, Латвия, Австрия и домакинът Сърбия.

България стартира срещу Германия на ЕвроВолей за жени под 18 години
25/Апр/24 11:44

Националният отбор на България за жени под 18 години научи програмата си за Европейското първенство. Надпреварата ще се проведе от 1-ви до 13-и юли в Румъния и Гърция. Нашият тим е в Група II, която ще се играе в столицата на остров Крит – Ираклион.

 

 Съставът, воден от селекционера Антонина Зетова, стартира срещу Германия в откриващия ден от шампионата. Началото на срещата е 17:30 ч. След това срещаме последователно в два дни по-високопоставените от нас Турция и Полша – на 2 и 3 юли. Следва почивен ден – 4 юли. Срещу домакина Гърция играем в предпоследната среща от потока (8 юли), като в програмата от деня сме последен двубой от 20:00 ч.

 

 Програма на България в груповата фаза:

1 юли от 17:30 ч. срещу Германия
2 юли от 17:30 ч. срещу Турция
3 юли от 12:00 ч. срещу Полша
5 юли от 14:30 ч. срещу Литва
6 юли от 14:30 ч. срещу Финландия
8 юли от 20:00 ч. срещу Гърция
9 юли от 14:30 ч. срещу Унгария

 

 На Европейското първенство за жени под 18 години участват 16 отбора, разделени на две групи по 8. Те ще играят по системата "всеки срещу всеки". Завършилите на първите места в потока се класират за Топ 4. В полуфиналите отборите от двете групи играят кръстосано (първия срещу втория).

 

 В Първа група, която ще се проведе в румънския град Блаж, са Италия, Сърбия, Словения, Нидерландия, Хърватия, Белгия, Испания и домакинът Румъния.

Бленджини обяви състава за Лигата на нациите
24/Апр/24 12:06

Новият треньор на мъжкия национален отбор на България Джанлоренцо Бленджини обяви състава за Лигата на нациите (VNL). Дългогодишният разпределител на "лъвовете" Георги Сеганов пожела да се оттегли от участие.


Отборът ни стартира в Лигата на нациите на 21 май срещу Франция в Анталия. На турска земя съперници ще ни бъдат Канада, САЩ и Нидерландия. Първата група ще започне тренировки на 3 май в спортната зала "Левски – София". За 14 и 15 май са предвидени контроли срещу Естония. Заминаването за Анталия е на 19 май.

 

 

Съставът на България:

Разпределители:
1. Добромир Димитров (Ортона, Италия)
2. Любослав Телкийски (Берое)
3. Светослав Станков (Нефтохимик 2010)
4. Симеон Николов (Левски София)
5. Стоил Палев (Левски София)
 

Диагонали:
6. Венислав Антов (Левски София)
7. Димитър Димитров (Монпелие, Франция)
 

Посрещачи:
8. Александър Николов (Лубе, Италия)
9. Аспарух Аспарухов (Кузбас, Русия)
10. Владимир Гърков (Левски София)
11. Георги Татаров (Нарбон, Франция)
12. Георги Петров (Нефтохимик 2010)
13. Денис Карягин (Локомотив, Русия)
14. Денислав Бърдаров (ИББ, Турция)
15. Димитър Василев (Дея Спорт)
16. Мартин Атанасов (Локомотив, Русия)
17. Самуил Вълчинов (Монтана)
 

Централни блокировачи:

18. Алекс Грозданов (Верона, Италия)
19. Борис Начев (Черно море Баск)
20. Илия Петков (Закса, Полша)
21. Красимир Георгиев (Нефтохимик 2010)
22. Лазар Бучков (Лонг Бийч, САЩ)
23. Николай Колев (Нарбон, Франция)
24. Николай Къртев (Аркас, Турция)
25. Светослав Гоцев (Левски София)
26. Стефан Чавдаров (Дея Спорт)
 

Либеро:
27. Дамян Колев (Левски София)
28. Калоян Ботев (Раковски)
29. Мартин Божилов (ЦСКА)
30. Симеон Добрев (Нефтохимик 2010)

Страница 1 от 1672