Марин Петков

Марин Петков

Състав на България за презокеанското турне в Световната лига
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор по волейбол на България заминава на 2 юни (вторник) за триседмичното си презокеанско турне от предварителна група С във втора дивизия на Световната лига, в което последователно ще гостува на Куба, Канада и Аржентина.

Националите отпътуват рано сутринта от летище София в 07:20 ч., като ще хванат полет за Париж.

Пресконференция на мъжкия национален отбор
Публикувана в: Национални отбори

Утре (05.05.2015 г.) от 13:00 ч. в парк-хотел Витоша ще се проведе пресконференция на мъжкия национален отбор по волейбол за началото на подготовката преди Световната лига и Европейските игри.

В памет на Нина Попова
Публикувана в: Интервю

Българската федерация по волейбол с голямо прискърбие известява на българската и световна волейболна общност за кончината на забележителния волейболен деятел г-жа Нина Попова , която почина в София на 82 – годишна възраст.

Последният турнир от Националната верига по плажен волейбол се отлага с една седмица
Публикувана в: Плажен волейбол

Последният турнир от Националната верига по плажен волейбол се отлага с една седмица. Причината за промяната на датите е, че от 05.09 до 07.09 нашите състезатели ще вземат участие в последния кръг от Балканския шампионат по плажен волейбол, който ще се проведе в Белград. Така турнирът в гр. Пазарджик ще започне на 12 и ще завърши на 14 септември.

Статистика от мача България - Мексико
Публикувана в: Национални отбори

Волейболистите от националния отбор на България започнаха с летящ старт участието си на световното първенство в Полша, след като победиха убедително Мексико с 3:0 (25:16, 25:17, 25:21) в мач от I кръг на Група С, който се игра в зала "Ерго Арена" в Гданск.

СВАЛИ СТАТИСТИКА

Открита тренировка на националния отбор
Публикувана в: Волейбол

В четвъртък 28.08.2014 г. ще се състои последната открита тренировка на националния отбор преди заминаването за Световното първенство в Полша. Състезателите и треньорският щаб ще бъдат на разположение на медиите между 15:45 и 16:10 ч. в тренировъчната зала на Арена Армеец, там ще бъде и служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова, която ще пожелае успех на тима в предстоящия шампионат.

ОТИДЕ СИ ОЩЕ ЕДНА ВОЛЕЙБОЛНА ЛЕГЕНДА
Публикувана в: Волейбол

Вчера, в родната си Берковица, почина Тодор Пиперков, който днес щеше да навърши 82 години (22.08.1932.).

         Започва да играе от средата на миналия век, в един от най-оживените ни волейболни центрове Берковица. Талантът му е забелязан от треньора на „Славия” Иван Милев и като войник е привлечен в Спортната рота на тогавашните Строителни войски. В отбора на „Славия” е редом с такива светила на нашия волейбол, като Димитър Захариев, Панайот Пондалов, Цветан Каролев, Никола Лечев, Николай Чалъшканов, Ботьо Данаилов, Христо Трънков и други. Има 3 златни медала от първенството на страната.

         По-голямата част от неговите над 30-годишни заслуги за този спорт у нас са от всеотдайната му работа като треньор. Той изведе мъжете на „Славия” 3 пъти да шампионската титла и веднъж до сребърните медали в най-престижния клубен турнир на континента – КЕШ (Купа на европейските шампиони, сега Шампионска лига). Като национален треньор, Тодор Пиперков е стратегът на безспорния ни връх – олимпийската вицешампионска тила и сребърните отличия от Москва80.

         Освен доказаните си спортно-технически качества като състезател и треньор, той остава и като един от най-добрите ни психолози и педагози в родния волейбол.

         Поклон пред светлата му памет.

         Поклонението ще се състои в неделя, 24.08.2014 г. в столичната църква „Св. Георги”, от 11 ч.

………………………..

(Асен Минчев)

Жените с очаквана победа над Австралия – 3:0
Публикувана в: Национални отбори

Женският ни национален отбор по волейбол спечели очаквана победа над Австралия с 3:0 (14, 19, 13) в първия си мач от втората фаза на Гран при в Хърватия. Треньорът Владимир Кузюткин пусна стартова шесторка Лора Китипова, Емилия Николова, Елица Василева, Ева Янева, Цветелина Заркова, Нася Димитрова и либеро Ивелина Монова. След това селекционерът направи много рокади и сменяше състезателките на различни постове, като на терена не се появиха само Христина Русева и Славина Колева. Най-много точки отбеляза Янева – 13, с по 8 завършиха Василева, Добриана Рабаджиева и Димитрова.

Втората среща е срещу отбора на Кения в събота от 18,15 часа.

Треньорът Владимир Кузюткин: „Трудно е да се говори умно за този мач, защото аз като треньор мислех повече не за резултата, а как да извлека полза. Затова и направих много смени и практически играха почти всички. Не виждам какво добро да кажа за Австралия.”

Капитанът Диана Ненова: „Това бе особен мач, ние играхме добре, но австралийките не са ниво. Момичетата се бориха, имаха желание, но ги победихме. Имаше много грешки от наша страна, но важен е резултатът. Ще видим къде грешим, за да се поправим, но срещу такъв отбор се играе по-трудно, защото понякога те самите не знаят какво точно правят.”

IN MEMORIAM
Публикувана в: Волейбол

Почина Димитър Йотов - един от най-добрите спортисти на град Етрополе. Роденият през 1962г. дългогодишен състезател по волейбол започва своята състезателна дейност във ВК "Етрополе". Преминава през отборите на „Академик“ и „Кремиковци“. Върхът в неговата състезателна кариера е шампионската титла на България с отбора на „Миньор“ Бухово. Димитър Йотов приключва своята активна състезателна дейност в Кипър, след което поема като треньор  мъжкия отбор на ВК „Етрополе“ и е съдия по волейбол – Национална категория. 

Погребението ще се състои на 27.06.2014г. /петък/ от 15:00 ч. в гробищния парк на гр. Етрополе.

Българска Федерация по Волейбол изказва съболезнования на близките.           

Страница 1 от 2