Понеделник, 20 Април 2015 22:39
Николай Желязков и Георги Петров след „Нефтохимик“ - „Монтана“ 3:1

„Нефтохимик 2010“ (Бургас) и „Пирин“ (Разлог) започнаха с победи участието си в Купа България при мъжете. В първия си мач от Група Б, който се игра в „Арена Сливница“, бургазлии надиграха ВК „Монтана“ с 3:1 (25:27, 30:28, 25:23, 25:20). Момчетата на Николай Желязков загубиха първия гейм, но направиха пълен обрат и взеха първи 3 точки в турнира.

„Във втория гейм играхме добре, докато не започнахме с грешките от начален удар. Това ни изяде главата и по време на шампионата. Ахилесовата ни пета! Няма как с толкова грешки от сервис да бием отбора на Бургас. В лицето на Ники Николов мисля, че ще намерим подкрепление, за да бием „Марек“ и „Арда“. Използвахме максимално и оптимално Ники Николов“, заяви след мача, пред БНТ, старши-треньорът на ВК „Монтана“ Георги Петров.

„Като цяло мачът бе слаб. Не бе на нивото, на което очаквахме. Но това е нормално, защото имаме двама нови. Все пак Бранко (б.а. Бранимир Грозданов) дойде директно за мача. На нашия диагонал не му беше ден. В началото не успяхме да бием добър сервис, а след това го подобрихме и започнахме да блокираме по-добре. Във всички мачове трябва да играем за всяка точка, няма как нещата да се случват от само себе си. Искам да похваля Бранимир - от летището дойде  и игра максимално.

Не трябва да подценяваме по никакъв начин „Арда“, защото те за малко да елиминират „Монтана“ в първенството. Ние трябва да надграждаме, защото с тази игра няма как да спечелим нещо", коментира пък неговият колега начело на „Нефтохимик 2010“ Николай Желязков.