Вторник, 24 Ноември 2015 20:42
"ЦСКА" взе три точки в Казанлък

Женският отбор на "ЦСКА" (София)  надигра като гост "Казанлък" с 3:1 (26:24, 25:20, 19:25, 29:27) в местната зала "Арсенал", в мач от четвъртия кръг на НВЛ-жени "Demax+". С този успех "червените" записаха третапоредна  победа в шампионата, като заемат второ място във временното класиране с актив от 9 точки, преди изиграването на всички мачове от кръга. Тимът на Казанлък пък записа втора загуба, като с две победи и 6 точки заема четвърто място в подреждането.

 

Близо 600 зрители препълниха трибуните за дербито на кръга, като интересът към волейболната среща бе огромен. В залата имаше и агитка на "ЦСК"), която не спираше да подкрепя "червените" .  

 

Първият гейм се превърна в истински спектакъл,  пълен с обрати. Първоначално волейболистките на "ЦСКА" започнаха по-добре, но след изключителна серия от сервис на Тереза Иванова (придружена с 3 аса) домакините от Казанлък обърнаха развоя и поведоха с 12:7. Треньорката на армейките Юлия Иванова обаче предприе рокади, като пусна на разпределителката Полина Нейкова и преотстъпената за един сезон от "Локомоти"в 1929 (София) Мартина Хикова. Така последва нов обрат и в крайна сметка ЦСКА поведе след драматично 26:24.

 

Във втората част на терена за ЦСКА остана Поли Нейкова, която продължи умело да организира атаката на тима си. Това даде резултат и ЦСКА увеличи аванса си в геймовете след 25:20 .

 

Волейболистките на" Казанлък" реагираха в третата част, като намалиха до минимум грешките и показаха, че имат възможности. След добра колективна игра  Розите  натрупаха преднина и въпреки опитите на "червените" да я стопят, Казанлък Волей взе гейма след 25:19 и намали резултата. 

 

Геймът в четвъртата част предложи доста изравнявания от страна на ентусиазираните волейболистки на Казанлък, но момичетата на Юлия Иванова показаха характер и измъкнаха трите точки от мача след изключително драматичен завършек. 

 

Топ реализатор в мача стана нападателката на "ЦСКА" Ралина Дошкова с 25 точки (3 аса, 3 блокади, 46 % в нападение).  За "Казанлък" с най-голям актив завърши Радостина Маринова с 13 точки (5 блокади).