Неделя, 29 Ноември 2015 19:51
"Марица" победи ЦСКА и се изкачи на второ място в "Демакс +"

„Марица“ (Пловдив) спечели гостуването си на ЦСКА (София) с 3:0 (25:15, 25:14, 25:18)в последната среща от 5-ия кръг на Национална волейболна лига „Демакс +“. Мачът, който се игра в столичната зала Васил Симов, продължи 61 минути и донесе на „червените“ първа загуба за сезона. С този успех пък пловдивчанки се изкачиха на второто място във временното класиране.

Въпреки шумната подкрепа от трибуните, ЦСКА не успя да затрудни Марица в първия гейм.  Шампионките влязоха в ритъм, натрупаха преднина и с успешна атака от зона 4 Таня Събкова оформи крайното 25:15. Пловдивчанки продължиха да доминират и във втората част, като на пълни обороти заработи тяхната блокада.  Вдъхновени и от възгласите на своята агитка по трибуните, те приключиха гейма с 25:14.  В третата част „жълтите“ успяха да повишат още повече ефективнотта на своя сервис, а и бяха подпомогнати от многото брак в играта на възпитаничките на Юлия Иванова.  Наставникът на „Марица“ Иван Петков дори си позволи да даде шанс за изява и на някои от най-младите си волейболистки.  Една от тях – диагоналът Симона Николова, отбеляза два от петте аса на гостенките в гейма, а с отлична атак сложи точка на мача при 25:18.

Топреализатор в срещата стана Таня Събкова с 15 точки. По 12 добавиха Виктория Григорова и Ана Радичева. За домакините най-резултатни с по 8 точки бяха Ивета Станчулова и Ралина Дошкова.

„Марица“ вече има актив от четири победи, една загуба, 12 точки и 13:3 гейма, изоставайки на три точки от все още непобедения „Левски“ (София).  В следващия шести кръг момичетата на Иван Петков посрещат „Раковски“ (Димитровград) на 4 декември, петък, от 18:00 б.в. в зала „Пловдивски университет“.