Петък, 09 Декември 2016 20:24
Волейболистките на "Казанлък" надиграха "Славия" с 3:1
Волейболистките на "Казанлък" надиграха "Славия" с 3:1 Снимка: Иван Бонев

Волейболистките на "Казанлък" победиха като гости "Славия" с 3:1 (21:25, 25:20, 25:19, 25:21 ) в мач от седмия кръг на женското първенство, който се игра в столичната зала „Панайот Пондалов“.

 С този успех момичетата на треньора Страхил Балов записаха пета победа в шампионата, като с две загуби и 16 точки заемат временно второ място в класирането, но преди изиграването на всички мачове от този кръг. Славия пък отбеляза втора загуба, като заема четвърта позиция в подреждането при жените.

 Двубоят привлече много зрители, като трибуните на залата се изпълниха. Гласовита агитка подкрепяше представителките на домакините, но и това не помогна за крайния успех. След размяна на първите две части, решаващ е оказа третият гейм, в който се водеше борба точка за точка. Началният удар и блокадата бяха елементите, с които гостенките надделяха. На крайната линия застана състезателката на "Казанлък" Йоана Николова, която отбеляза серия от шест последователни сервиса, а съотборничките й поведоха с 21:15. Разликата бе достатъчна и гостенките спечелиха гейма, като поведоха с 2:1.

 В четвъртата част казалънчанки поведоха ударно с 12:3. Въпреки, че домакините успяха да се съвземат от шока и да намалят разликата до минимум 19:22, за обрат те нямаха сили и "Казанлък" спечели гейма и крайната победа.