Четвъртък, 20 Април 2017 15:18
Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев и представителят на Efbet Емил Канев показаха Трофея
Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев и представителят на Efbet Емил Канев показаха Трофея
Efbet става генерален спонсор на турнира за Купата на България при жените за 2017 година. Новината за партньорството между Българска федрация по волейбол и букмейкърската фирма бе обявена официално на съвместна пресконференция в Пресклуб "България". Вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев и представителят на Efbet Емил Канев позираха съвместно със специалния Трофей, която очаква своя притежател.
5000 лева ще бъде наградният фонд за Купата на България. Играе се само за първото място, като двубой за 3-4 място няма. Победителят прибира и цялата сума от наградния фонд.
 
"Целта ни е популяризиране на женския волейбол у нас. Волейболистките имат голям потенциял и нека всички, като си протегнем ръка, да напълним зала "Христо Ботев". Да създадем подобаваща атмосфера и турнира да се превърне в празник", заяви Емил Канев.
 
"Искаме женския волейбол да стане все по-атрактивен и да привлича все повече зрителски интерес. Надяваме се да имаме все повече партньорства с желаещи да помагат на женското направление. Имаме добри състезателки, които играят в чужбина и чрез тяхното привличане за Купата ще направим турнира още по-атрактивен", коментира вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев.
 
 
Efbet
 
Турнирът за Купата на България ще се проведе от 1 до 5 май в столичната зала "Христо Ботев". Участие ще вземат всичките седем отбора от женския шампионат. Те са разделени в две предварителни групи, като поради нечетния брой в едната са четири тима, а в другата три.
 
Група А: Марица (Пловдив), Казанлък Волей (Казанлък) и Славия (София) 
 
Група Б: Раковски (Димитровград), ЦСКА (София), Левски (София) и ЙЕБ-Шумен 05 (Шумен).