Вторник, 25 Април 2017 12:56
Марица приема Левски в първия мач от финалната серия
Марица приема Левски в първия мач от финалната серия
Волейболистките на Марица (Пловдив) и Левски (София) започват от днес, 25 април спор за титлата в женското първенство на България. Във финалната серия се играе до две победи от три мача, като първата среща между двата тима е тази вечер от 18:30 ч. в залата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Реваншът е на 27 април от 16:00 ч в столичната зала "Сиконко".
 
Финалните двубои при жените противопоставят първият срещу шестият от редовния сезон в шампионата. Марица завърши без загуба, само с един загубен гейм. Левски приключи на шеста позиция с пет победи, девет загуби и актив от 16 точки.
 
Пловдивчанки почиваха в четвъртфиналните плейофи, а на полуфиналите победи без проблем с две победи с по 3:0 Казанлък Волей.  За Левски може да се каже, че е приятната изненада на плейофите. „Сините“ отстраниха ЦСКА с 2:1 победи в четвъртфиналите. На полуфиналите левскарките елиминираха вторият от редовния сезон Раковски (Димитровград) с 2:0 победи. 
 
Във финалния спор се играе само и еденствено за титлата, като останалите отбори заемат класирането си от редовния сезон Така, при загуба на финала, волейболистките на Левски няма да спечелят медал, а ще завършат със същото подреждане от редовния сезон.