Четвъртък, 19 Октомври 2017 12:58
Марица стартира новия сезон в Шампионската лига с домакински мач

Шампионът и носителя на Купата на България Марица стартира новия сезон с домакинство в Шампионската лига на финландския първенец ЛП Сало. Мачът е днес от 19:00ч. в зала „Колодрума“.

За Марица това ще е първи официален мач за новия сезон, шампионките изиграха много качествени контроли през подготоката със силни чуждестранни тимове, които играят в евротурнирите. Шампионике на Финландия ЛП Сало също изиграха доста контроли през паузата, но вече имат и два официални мача, те стартираха с две победи в местното първенство. Финландският тим победи у дома с 3:1 Хееменлина, а преди това се справи и с Вампула като гост с 3:0 гейма.

Marica-LP-Salo-681x463

През миналия сезон и двата отбора отпаднаха на 1/16 финалите в турнира за Купата на ЦЕВ. Маричанки първо участваха в Шампионската лига, където отстраниха албанския Дрита, а след това отпаднаха от световния клубен шампион Еджзаджъбашъ (Турция). След това шампионките на България отпаднаха на 1/16 финалите в турнира за Купата на ЦЕВ от италианския Бусто Арсицио. Сало игра само в турнира за Купата на ЦЕВ, където отстрани в първия кръг хърватския Младост Загреб и отпадна от сънародничките си от Хееменлина.

Срещата ще бъде с пряко телевизионно излъчване по Диема спорт 2, както и онлайн по Лаола 1.

Живо онлайн предаване по LAOLA1.tv

Победителят от двойката ще срещне руския Енисей Красноярск в директна битка за влизане в групите на Шампионската лига.

Първи съдия на мача ще бъде Кристоф Льокор от Франция, а втори – руснакът Андрей Зенович.

Реваншът е следващата сряда 25 октомври от 19:00ч.