Сряда, 21 Март 2018 11:07
Марица и Левски започват битката за титлата при жените

Битките за титлата в първенството НВЛ-жени започват от днес, 21 март (сряда). До спора за златото достигнаха Марица (Пловдив) и Левски, като във финалния плейоф се играе до две победи от три мача. Като по-предностоящ от редовния сезон тимът на Марица (Пловдив) е домакин в първия мач. Двубоят е тази вечер от 18:30 ч. в залата на Пловдивския университет. Реваншът е на 25 март от 18:30 ч, в столичната зала „Сиконко“. При достигане до трета решителна среща, тя ще бъде отново в Пловдив на 28 март.

Финалната серията ще бъде телевизионна, като мачовете ще бъдат предавани пряко по Diema Sport HD.

Припомняме, че Марица спечели редовния сезон в НВЛ-жени, като завърши без загуба. След това се включи направо на полуфиналите, където отстрани Берое (Стара Загора) с 2:0 победи и се класира за финал. От своя страна „сините“ се справиха с Казанлък с 2:0 победи на четвъртфиналите. След това левскарките преодоляха и вечния съперник, като на полуфиналите отстраниха ЦСКА с 2:0 победи.

508520171223201822

 Волейболистките на Марица ще защитават титлата си от изминалия сезон. Общо шампионките атакуват спечелване на четвърто злато в шампионата до сега. Левски пък излиза за четвърти пореден финал в последните четири години. Двата съперника се срещнаха на финал и в турнира за Купата на България през декември, като Марица спечели трофея след победа с 3:1 гейма.